HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Pártok nélkül...

Pártok nélküli önkormányzatokat javasol Vona Gábor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ne vehessenek részt pártok az önkormányzati választáson, ezt pedig törvény mondja ki – ezzel az elképzeléssel állt elő Vona Gábor mai sajtótájékoztatóján. A jelenleg vloggerként tevékenykedő egykori pártelnök a Magyar Hangnak néhány hete már beszélt arról, hogy egy új kampánnyal készül: különféle ötletekkel áll elő, ezekről társadalmi vitát indít, a végén pedig egy konkrét törvényjavaslatot készít.

A pártmentes önkormányzatiság az első javaslat. Vona Gábor elképzelése arról szól, hogy a voksoláson csak magánszemély, vagy egyesület tagja indulhasson, pártszínekben viszont ne legyen lehetőség jelöltté válni. – A pártok nagyon sokat ártanak az önkormányzatiságnak – mondta. Arra hivatkozott, hogy egyrészt a pártpolitika megkülönböztet teleüléseket – hiszen vannak fideszes, vagy éppen jobbikos városok –, másrészt pedig sok esetben értelmes ügyeket éppen a pártos politika gáncsolja el. Ugyancsak a negatívumok között említette, hogy az önkormányzatiságot kontraszelektálja a pártpolitika: „logóparaziták kerülnek be a képviselő-testületekbe”, sok esetben alkalmatlan emberek, míg tehetséges polgárok inkább meg sem méretik magukat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Újra részt venne a törvényalkotásban Vona Gábor | Magyar Hang

Bő egy éve kiszállt a napi pártpolitikából, ám most ismét törvényjavaslatokat készítene Vona Gábor. A jelenleg vloggerként tevékenykedő egykori pártelnök a Magyar Hangnak mesélt rendhagyó projektjéről, amelyet a nemrég életre hívott Második Reformkor elnevezésű alapítványon keresztül valósít meg. Úgy tervezi, augusztusban kezd, az első lépés, hogy megnevez egy társadalmi problémát, illetve az arra adható esetleges válaszokat, megvalósítható lépéseket.

Az elképzelésről a bejelentéssel együtt meg is indul egy vita különféle online fórumokon, Vona Gábor Facebook oldalán például már elérhetők a tudnivalók, ahogy az általa alapított Második Reformkor Alapítvány felületein is. A tervek szerint másfél-két hónap elteltével a beérkezett vélemények alapján egy konkrét törvényjavaslat is születik. Azt egyelőre titok övezi, hogy kik vesznek részt a szöveg kodifikálásában, vagyis a konkrét javaslat megszövegezésében, de azt már tudni, hogy a beérkező vélemények szűrésében azért Vona Gábor komolyan részt vesz.

Az egykori pártelnök pontosan tisztában van azzal, hogy nem sok esély van rá, hogy majd a pártok megszavazzák ezt az elképzelést, „szinte a nullával egyenlő”. – Pontosan annyi esélye van annak, hogy ezt a törvényjavaslatot az Országgyűlés elfogadja, mint amekkora esélye van most az ellenzéki pártoknak a parlamentben – mondta. Mégis, úgy érzi, hogy nem hiábavaló a munka, hiszen a bogarat azért mégiscsak elülteti az emberek fülében.

HIRDETÉS

Az időzítést Vona Gábor tudatosnak nevezte, hiszen néhány hónap múlva önkormányzati választás, heteken belül kezdődik a kampány, ő pedig abban bízik, hogy a várható hatalmas zaj ismét csak megmutathatja, hogy mennyire nem a településekről szól a voksolás.

Az ellenzéki pártok egyébként – mint ismert – számos városban úgy fogtak össze, hogy nem pártlogókkal indulnak majd, hanem egyesületi színekben. Vona Gábor azonban kérdésünkre azt mondta, hogy ez is csak pártlogika alapján működik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,970lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vasárnap 11-kor jelenti be Gulyás Gergely a járvány miatti változásokat

A miniszterelnök pénteken, szokásos reggeli rádióbejelentkezésében már beszélt arról, hogy kell új korlátozásra számítani.