HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Tovább zuhan ...

Tovább zuhan a NER-közeli lapok példányszáma, az átnevezett Magyar Időket nem auditálják

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Napvilágra került a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) második félévi gyorsjelentése, és ebből érdekes következtetéseket lehet levonni a hazai nyomtatott sajtó példányszámának alakulásáról. Az egyik legfontosabb: Orbán Viktor kedvenc napilapjából, a Mediaworks tulajdonában lévő Nemzeti Sportból tavaly júniusban még 32 379 fogyott, aztán csökkenni kezdett, így idén júniusban már csak 27 835-öt adtak el belőle. Zuhanás indult a NER-tulajdonba kerül Szabad Földnél is: a hetilap az olvasói több mint tíz százalékát elveszítette fél év alatt: 56 549-ről 50 741 esett a példányszám. 

Egyébként általános tendencia a csökkenés, ha nem is ekkora mértékben: a HVG 32 ezerről 30 500-ra csökkent, a 168 óra a tavaly év végi 10 961-ről 8834-ra esett, míg a Magyar Demokrata nem változott jelentősen, 8705 példányt adtak el belőle. 

Nem rózsás a helyzet a Mediaworks regionális lapjainál sem: fél év alatt nagyjából ezer példánnyal csökkent a Petőfi Népe és a Vas Népe példányszáma, de mindenik más kiadványnál is volt egy legalább ötszázas csökkenés. A Napló még ennél is rosszabbul teljesített, fél év alatt 1500 olvasót elveszítve, míg Fejér megyében 1678 vásárló pártolt el a propagandává züllesztett kiadványtól fél év alatt. Valamilyen oknál fogva nem auditáltatja magát a korábban Magyar Idők címen megjelenő kormánypárti lap, a Magyar Nemzet sem.

Folytatódik a központosítás a kormánymédiában | Magyar Hang

Mostantól az észak- és kelet-magyarországi olvasók is szó szerint ugyanazt a tartalmat kapják, ami a többi megyei lapban is megjelenik. Csütörtöktől a Mediaworks megyei lapjaiban megjelenő központi tartalmak jelennek meg az Inform Mediához tartozó három regionális kiadványban is a Media1 információja szerint.

Mellékszál, de hetilapunk, a Magyar Hang példányszámát sem auditáljuk: ez évente sok százezer forintba kerülne, de a jelen körülmények között nem látjuk értelmét. Nincs valós hirdetési piac, a társaságok ugyanis nem a lapok példányszámai alapján hoznak döntést reklámjaik elhelyezéséről. Ehelyett az a döntő szempont, hogy kivívják-e a kormány haragját, vagy sem, ezért inkább nem hirdetnek nálunk. De ugyanígy nem számítunk állami, kormányzati hirdetésekre sem. Egyébként valós igény esetén bárkinek megmutatjuk a nyomdai-terjesztői-postai szerződéseinket, amelyekből kiderül, hogy a augusztus közepén a Magyar Hang heti értékesített példányszáma meghaladta a 11 ezret.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,601lájkolóTetszik
3,461követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.