HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Óriási birtok...

Óriási birtok van Borkai feleségének nevén

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Hatalmas, szőlőhegyet, teniszpályát és jakuzzit is rejtő birtok van Borkai Zsolt feleségének nevén, a területet fegyveres, kutyás őrök őrzik – közölte Facebook-oldalán Hadházy Ákos. Az Ördög ügyvédje blog azt írja, valójában Borkaié az a negyedmilliárd forintos repülőgép, ami Somogyi János cégének nevén van. A Magyar Hang megtudta: a gép 2018 májusában kétszer is megjárta a Győr-Split útvonalat.

HIRDETÉS

Újabb repülőgép került elő a múlt héten kirobban Borkai-ügyben: az Ördög ügyvédje blog azt írja, egy méregdrága Cirrus SR22T Platinum van a győri polgármesterhez közel álló üzletember, Somogyi János nagyvállalkozó cégének nevén, amely egyébként Borkaié. A gép lajstromjele HA-BIC. Ahogy a blog megjegyzi, „ez a legdrágább dugattyús egymotoros repülőgép a világon, kifejezettem luxus kategória, nagyon gyors és kényelmes, a fedélzeten a legkomolyabb műszerezettséggel és műholdas telefonnal. A kategória csúcsa, ára 800 000 dollár, plusz az extrák, például ez a gép tiszta bőr belül”. A gép tehát körülbelül negyed milliárd forint értékű és a blog becslése szerint évente körülbelül 10 millió forintba kerül a fenntartása.

(Fotó: Flickr.com)

Egy a Somogyi Holding Kft. tulajdonában lévő gépről egyébként két nappal ezelőtt a 24.hu is beszámolt. Az Ördög ügyvédje néhány repülési adatot is közzétett: eszerint nem régiben Belgrádba utaztak vele, de szeptemberben megjárta a gép a németországi Essent és Frankfurtot, valamint a román fővárost, Bukarestet és Kolozsvárt is.

A Magyar Hang birtokába került egy ezeknél is érdekesebb információ: a repülő 2018 pünkösdi hétvége előtt, május 10-én és 11-én ingajáratban közlekedett Győr és Split között, az útvonalat kétszer is megjárva. A blog által említett május 22-én (illetve az azt megelőző pünkösdi hétvégén)viszont nem járt arra.

HIRDETÉS

Kiderült az is, hogy komoly vagyon van Borkai Zsolt pedagógus feleségének nevén. Mint arról Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán beszámolt, a havi bruttó 1 millió (plusz 250 ezer olimpiai járadék) fizetésű polgármester nyilvános vagyonbevallásában másfél hektár szántó ugyan szerepel Sokorópátkán. Ám a telekkönyvi kivonatok szerint pedagógus felesége a festői fekvésű községben 4 hektárnyi telket vásárolt össze 2012 óta. Az egyesített telek pedig átalakult.

Hadházy Ákos

Ismerje meg Borkai polgármester pedagógus feleségének egészen elképe… sztő méretű birtokát! Egyelőre csak kívülről, illetve a Google térképének köszönhetően távolról, azonban ez a látvány is egészen impozáns – pláne, ha ismerjük a méreteket is. A havi bruttó 1 millió (+250 ezer olimpiai járadék) fizetésű polgármester nyilvános vagyonbevallásában 1,5 hektár SZÁNTÓ ugyan szerepel Sokorópátkán.

A képviselő egy a birtokon dolgozó építőmunkástól úgy értesült, az egész területet alagcsövezték (csak ennek költsége több tízmillió), gyönyörű jakuzzit is építettek bele, a teniszpálya pedig kívülről is látszik, csakúgy, mint a szőlőskert a hegyoldalban.

A Hadházy által megosztott fotók szerint a területet magas kerítés veszi körül fegyveres őrök őrzik. A képviselő szintén közölt képeket a terület tulajdoni lapjáról is, amely szerint az ingatlan belterületi besorolású.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,248lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek