HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ellenzéki töb...

Ellenzéki többség a fővárosi közgyűlésben

HIRDETÉS

A fővárosi közgyűlésben összesen 33 mandátumot osztanak ki, egy jut a főpolgármesternek, aki Karácsony Gergely lesz, egy-egy a 23 kerületi polgármesternek, 9 fő pedig kompenzációs listán jut mandátumhoz.

HIRDETÉS

A szavazatok 91,83 százalékának összeszámolása után úgy tűnik,  az ellenzék 18 mandátumot szerezhet, a kormánypártok 13 mandátumot, két hely pedig kormánypárti támogatással indult függetleneknek juthat.

Ellenzéki győzelem  várható az első kerületben, ahol  Váradiné Naszályi Márta áll az élen, a második kerületben Örsi Gergely, a harmadik kerületben Kiss László, a negyedik kerületben Déri Tibor, a hatodik kerültben Soproni Tamás, a hetedik kerületben Niedermüller Péter, nyolcadik kerületben Pikó András, a kilencedik kerületben Baranyi Krisztina, a tizenegyedik kerületben László Imre, a tizenharmadik kerületben Tóth József, a tizennegyedik kerületben Horváth Csaba, a tizenötödik kerületben Németh Angéla, a tizennyolcadik kerületben Szaniszló Sándor, a tizenkilencedik kerületben Gajda Péter nyerheti el a polgármesteri címet.

Karácsony: Visszavisszük Budapestet Európába | Magyar Hang

Várhatóan kormánypárti vezetője lesz az ötödik kerületnek Szentgyörgyvölgyi Péter, a tizedik kerületben Kovács Róbert Antal, a tizenkettedik kerületben Pokorni Zoltán, a tizenhatodik kerületben Kovács Péter, a tizenhetedik kerültben Horváth Tamás, a huszonegyedik kerületben Borbély Lénárd, a huszonkettedik kerületben Karsay Ferenc személyében.

Két kerületben független jelölt nyerhet, a huszadik kerületben Szabados Ákos, a huszonharmadik kerületben Bese Ferenc. Mindkettőjük Fidesz-KDNP támogatással.

HIRDETÉS

Percről percre tudósításunkat itt olvashatja.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,632lájkolóTetszik
2,793követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egyenlő pályák

Egyetlen kapavágás sem történt még az atlétikai stadionnál, máris többmilliárdos kár ért mindenkit. A közömböseket éppúgy, mint a sportszerető közönséget és a keményen küzdő atlétákat.