HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Rehabilitálta...

Rehabilitálta az LMP az eltiltott politikusait

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Eltörölte az LMP etikai bizottsága a korábban megbüntetett politikusaira kirótt szankciókat. Így akár Schmuck Erzsébet is indulhat a társelnöki posztért a november 23-ára kiírt tisztújító kongresszuson – mondta az LMP országos elnökségének titkára csütörtökön az MTI-nek. Ungár Péter országgyűlési képviselő esetében is mellőzik a büntetés végrehajtását.

Kanász-Nagy Máté felidézte: a 2018-as választás után kilenc párttagot kívánt szankcionálni az LMP illetékes testülete, mert a párt kongresszusi határozatával ellentétesen részt vettek képviselőjelöltek visszaléptetésében vagy maguk léptek vissza. Ketten – köztük Hadházy Ákos korábbi társelnök – még az eljárás kezdetekor kiléptek a pártból.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hét párttagot azzal sújtott a testület, hogy különböző időtartamokra eltiltotta őket pozíciók betöltésétől. Egyikük az akkori társelnök, Szél Bernadett volt, aki a történtek után szintén elhagyta a pártot.

Összeomlás: lemond az LMP vezetősége | Magyar Hang

A döntés miatt többen bírósághoz fordultak, amely kimondta: a határozatok nem voltak összhangban a párt alapszabályával. Az etikai bizottság ezért most felülvizsgálta mindazokat a határozatokat, amelyeket bíróság nem mérlegelt. Schmuck Erzsébet esetében azt állapították meg, hogy a határozat alapszabályt sértett, míg például Ungár Péter vagy Szél Bernadett ügyével kapcsolatban kimondták, mellőzik a felelősségre vonást.

HIRDETÉS

Kanász-Nagy Máté közölte azt is, a november 23-ai kongresszuson technikai jellegű alapszabály-módosítás is lesz, az LMP a jövő év első felére tervezi alapdokumentumának átfogó átírását.

Az LMP azért tart tisztújítást, mert a májusi európai parlamenti választás rossz eredménye után a teljes elnökség lemondott. Ezt követően tisztújítást tartottak a nyáron, ám egyetlen nő sem szerezte meg az induláshoz szükséges támogatást. A legtöbb ajánlást akkor egyébként Schmuck Erzsébet kapta, de eltiltás alatt állt. Így Kendernay Jánost választották egyedüli társelnökké.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,972lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek