HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Bocsánatkérés...

Bocsánatkérést követelt egykori riporterétől az MTVA, nem egészen azt kapták, amire számítottak

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Augusztusban adott interjút a 444-nek Balogh Krisztina, a közmédia egykori riportere, aki 2018 végén, az MTVA székházánál történt erőszakos események után döntött úgy, távozik a csatornától. Az interjúban Balogh többek között arról beszélt, hogy az államtitkárságról küldik a közmédiába a felhasználandó szövegeket, hogy a szerkesztők adják a riporterek szájába a kérdéseket, hogy kötelező migránsozni, és szintén elvárás, hogy a baloldali politikusokat nevetségesnek mutassák. – Olyan stigma lett a közmédiában dolgozni, mint amikor lecigányoznak – fogalmazott a korábbi riporter.

Az MTVA erre reagálva ügyvédein keresztül felszólította Balogh Krisztinát, hogy az „MTVA mint jogi személy személyiségi jogait sértő magatartását hagyja abba”, illetve „magánlevélben, sajnálkozását kifejezve kérjen bocsánatot az MTVA-tól. A magánlevélben járuljon hozzá, hogy az MTVA levelét nyilvánosságra hozhatja.” Ha mindezt nem teszi meg, akkor „az MTVA, mint volt munkáltatója minden szükséges jogi lépést megtesz annak érdekében, ami a jó hírnevén esett csorba kiküszöböléséhez, valamint megőrzésre köteles üzleti, üzemi és egyéb adatok nyilvánosságra hozása miatt a munkáltatóra nézve hátrányos következmények sérelme megállapításához, kiküszöböléséhez, valamint szankcionálásához szükségesek.”

A közmédián belül uralkodó hangulatról mesélt egy kiugrott riporter | Magyar Hang

Engem addig apám se, anyám se zárt be soha sehova, nemhogy egy „felelős szerkesztőnek” nevezett személy – idézte fel a történteket a 444-nek Balogh Krisztina.

Balogh Krisztina nem magánlevélben reagált a közmédia által küldött felkérésre, nyílt válaszlevelét szintén a 444-en tette közzé. Ebben ironikus „őszinteséggel” reflektál egykori munkahelyének felszólítására:

– Sajnálom, ha bármilyen módon azt a látszatot keltettem, hogy az M1 esetében nem egy objektív, pártatlan, kiegyensúlyozott hírcsatornáról van szó, hanem a kormányzó Fidesz-KDNP kampányeszközéről.

HIRDETÉS

– Ez a sugallat hamis, szemben az MTVA teljesen tényalapú tájékoztatásával, ezért elismeréssel kell adóznom kollégáim fáradhatatlan oknyomozó tevékenységéért, amellyel részletesen bemutatták és felgöngyölítették az olyan korrupciógyanús történeteket, mint a trafikmutyi, a Microsoft-botrány vagy az Elios-ügy. A közszolgálatiság mércéje szerint feltárták azt is, hogy miből gazdagodott meg hirtelen a miniszterelnök egykori gázszerelője, Mészáros Lőrinc, vagy veje, Tiborcz István.

– Tanúsíthatom, hogy az MTVA-nál töltött időszakban sosem szembesültem teljes cenzúrával, hiszen mindig szabadon írhattam le azokat a tényeket, amelyek a kormány mondanivalóját alátámasztják.

– Értékelem továbbá, hogy az M1 továbbra is rendszeresen bemutat olyan súlyos és megvitatandó társadalmi problémákat, mint amilyen a gyermekszegénység, a lakhatási válság, vagy a vidéki falvak elnéptelenedése.

– Annyira őszintén kérek bocsánatot a cégtől, mint amilyen őszintén igyekszik betartani az MTVA a közszolgálatiság alapelveit.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek