HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kálmán Olga b...

Kálmán Olga belépett a DK-ba

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Belépett a Demokratikus Koalícióba Kálmán Olga. Ezt a korábbi újságíró, televíziós műsorvezető, Gyurcsány Ferenc pártelnök, illetve Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közösen jelentette be.

Kálmán Olga nyáron jelent meg elsőként a politikai térben, amikor a fővárosi előválasztáson a DK jelöltjeként indult a főpolgármester-jelölti posztért. Mint mondta, akkor megmutatták, hogy lehet demokratikus körülmények között versengeni, utána pedig egy ügy érdekében együtt cselekedni. Megfogalmazása szerint van felelőssége abban, hogy lendületet kapjon, illetve megtartsa a lendületet az ellenzéki politizálás, ezért nem teheti meg és nem is akarja megtenni, hogy innentől kezdve kívülről figyelje az eseményeket.

Gyurcsány Ferenc, Gy. Németh Erzsébet és Kálmán Olga sajtótájékoztatója

A tájékoztatón kiderült, hogy a kultúráért is felelős Gy. Németh Erzsébet felkérésére mellette fog dolgozni, politikai főtanácsadóként. Kálmán Olga munkája kapcsán azt hangsúlyozta, a főpolgármesternek arra kell törekedni, hogy a kultúra mindenkinek adott legyen. Akár gyermekeknek, akár fogyatékkal élőknek, akár a nehezebb körülmények között élőknek ugyanolyan esélyük legyen rá, mint bárki másnak.

Azt is szeretné, ha valakit bárhol a világon megkérdeznek arról, hogy mi jut eszébe elsőként Budapestről, akkor a pezsgő, színvonalas, nyüzsgő kulturális életet említse, ne okvetlenül a legénybúcsúk helyszíneként tekintsenek a magyar fővárosra.

HIRDETÉS

Így hát máris van egy tanácsa: a Budapesten megvalósuló beruházások értékének egy százalékát kötelező legyen a kulturális élet fejlesztésére fordítani. Ez egyébként – mint mondta – már a Gyurcsány-kormány tervei között is szerepelt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,679lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek