HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kálmán Olga b...

Kálmán Olga belépett a DK-ba

HIRDETÉS

Belépett a Demokratikus Koalícióba Kálmán Olga. Ezt a korábbi újságíró, televíziós műsorvezető, Gyurcsány Ferenc pártelnök, illetve Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közösen jelentette be.

HIRDETÉS

Kálmán Olga nyáron jelent meg elsőként a politikai térben, amikor a fővárosi előválasztáson a DK jelöltjeként indult a főpolgármester-jelölti posztért. Mint mondta, akkor megmutatták, hogy lehet demokratikus körülmények között versengeni, utána pedig egy ügy érdekében együtt cselekedni. Megfogalmazása szerint van felelőssége abban, hogy lendületet kapjon, illetve megtartsa a lendületet az ellenzéki politizálás, ezért nem teheti meg és nem is akarja megtenni, hogy innentől kezdve kívülről figyelje az eseményeket.

Gyurcsány Ferenc, Gy. Németh Erzsébet és Kálmán Olga sajtótájékoztatója

A tájékoztatón kiderült, hogy a kultúráért is felelős Gy. Németh Erzsébet felkérésére mellette fog dolgozni, politikai főtanácsadóként. Kálmán Olga munkája kapcsán azt hangsúlyozta, a főpolgármesternek arra kell törekedni, hogy a kultúra mindenkinek adott legyen. Akár gyermekeknek, akár fogyatékkal élőknek, akár a nehezebb körülmények között élőknek ugyanolyan esélyük legyen rá, mint bárki másnak.

Azt is szeretné, ha valakit bárhol a világon megkérdeznek arról, hogy mi jut eszébe elsőként Budapestről, akkor a pezsgő, színvonalas, nyüzsgő kulturális életet említse, ne okvetlenül a legénybúcsúk helyszíneként tekintsenek a magyar fővárosra.

Így hát máris van egy tanácsa: a Budapesten megvalósuló beruházások értékének egy százalékát kötelező legyen a kulturális élet fejlesztésére fordítani. Ez egyébként – mint mondta – már a Gyurcsány-kormány tervei között is szerepelt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,644lájkolóTetszik
2,798követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Horthy bevonulása: Karácsony undorodik, Lázár virágot vitt a kormányzó sírjára

A Mi Hazánk Mozgalom a Bartók Béla úton emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti bevonulására, amit a főpolgármester kifejezett undorral és megvetéssel fogadott. Lázár János virágot vitt a kormányzó sírjára.

Harcra, magyar!