HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hosszú ideig ...

Hosszú ideig hamis gyűjteményt mutogattak

HIRDETÉS

Hónapokon keresztül hamisítványt csodálhattak egy győri múzeum látogatói, mert trükkös tolvajok észrevétlenül kicserélték a félmilliárd forint értékű éremgyűjteményt – írja az Index.

HIRDETÉS

A lap információját a Nemzeti Nyomozó Iroda is megerősítette: az ügyben különösen nagy értékre elkövetett lopás gyanújának bűntette miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak. A nyomozás érdekeire való tekintettel több részletet egyelőre nem árulnak el. Hogy a műkincseket mikor cserélhették ki a hamis darabokra, egyelőre nem tudni. 

Gál Katalin, a Győri Főügyészség szóvivője a hírportálnak elmondta, hogy a nyomozás fél éve tart, és az ügyészség jogsegély kapcsolatban áll az uniós országokkal, ez ügyben Ausztriától kérnek adatokat.

„Megkerültek” az Esterházy-kincsek | Magyar Hang

Mire a bíró dönthetett volna a felbecsülhetetlen értékű főúri gyűjtemény ügyében, egy törvénymódosítás mindent felülírt.

Az Index információja szerint a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum gyűjteményének eredeti darabjai ugyanis már több külföldi aukción is. Ebből kiindulva, és figyelembe véve azt, hogy a nyomozás fél éve tart, az aranyat akár már évekkel ezelőtt hamisra cserélhették.

Miként az Index is megjegyzi: „A győri múzeum térsége egyébként nagyon fontos a hazai kulturális örökség szempontjából, ugyanis ott vannak a gyűjtőterületén a legjelentősebb ismert hun kori, avar, longobárd és szláv emlékek.” A múzeumigazgató a hírportál üggyel kapcsolatos kérdéseire csak annyit válaszolt, hogy a nyomozás időtartama alatt semmilyen információt nem tud adni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,128lájkolóTetszik
2,850követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ami elveszett, nem tér vissza többé

Két súlyosabb drámát néztünk a Netflixen. A hiány filmje a Keresem a testemet, de a Házassági történet is.

Nélkülem