HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld 10 millió for...

10 millió forinttal a zsebében távozhatott hivatalából az egykori polgármester

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Összesen 154 nap ki nem vett szabadságért adta be a papírjait az önkormányzathoz a II. kerület éléről leköszönt Láng Zsolt – írja a Blikk. A jogszabály szerint ugyanis, ha a távozó közszolgálati tisztviselők – így a polgármesterek – 30 napon belül nem létesítenek új jogviszonyt, akkor a szabadságmegváltásuk érdekében három napon belül írásban kell értesíteniük a volt munkáltatójukat.

HIRDETÉS

– Láng Zsolt volt polgármester a határidő lejárta előtti napon adta le a nyilatkozatát, amelynek figyelembevételével 154 nap szabadságmegváltás történik részére bruttó 7,3 millió forint értékben – tájékoztatta a lapot a II. kerületi Polgármesteri Hivatal. A szabadságmegváltás mellett 3 millió forintnyi végkielégítést is kapott a jogszabályok szerint, ezzel összesen 10,3 millió forint lelépési pénzzel távozott a polgármesteri tisztségtől. Az önkormányzatnak azonban nem mondott búcsút, mivel önkormányzati képviselőként továbbra is tagja a képviselő-testületnek.

– Nem kértem szabadságmegváltást, azt törvény írja elő – mondta a Blikk megkeresésére a távozó kerületvezető. Ezzel, papíron legalábbis, Láng Zsolt volt az egyik legszorgalmasabb városvezető az előző ciklusban, nála kevesebb szabadságra csak az érdi expolgármester T. Mészáros András ment, akinek 160 napot kellett kifizetni.

Közel félmilliót kell fizetni az éves bérletért az új uszodában | Magyar Hang

A II. kerületben az október 13-i választások eredményeképpen az ellenzéki pártok támogatásával indult, egyébként MSZP-s Őrsi Gergely lett a kerület új polgármestere

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,782lájkolóTetszik
2,965követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Jakab Péter lapunknak azt mondta, hogy aki érdemes, az előre juthat, de aki nem érdemes arra, hogy a közösség tagja legyen, annak nincs helye a Jobbikban.