10 millió forinttal a zsebében távozhatott hivatalából az egykori polgármester

10 millió forinttal a zsebében távozhatott hivatalából az egykori polgármester

Láng Zsolt és Szijjártó Péter külügyminiszter (Fotó: II. kerületi Fidesz Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 154 nap ki nem vett szabadságért adta be a papírjait az önkormányzathoz a II. kerület éléről leköszönt Láng Zsolt – írja a Blikk. A jogszabály szerint ugyanis, ha a távozó közszolgálati tisztviselők – így a polgármesterek – 30 napon belül nem létesítenek új jogviszonyt, akkor a szabadságmegváltásuk érdekében három napon belül írásban kell értesíteniük a volt munkáltatójukat.

– Láng Zsolt volt polgármester a határidő lejárta előtti napon adta le a nyilatkozatát, amelynek figyelembevételével 154 nap szabadságmegváltás történik részére bruttó 7,3 millió forint értékben – tájékoztatta a lapot a II. kerületi Polgármesteri Hivatal. A szabadságmegváltás mellett 3 millió forintnyi végkielégítést is kapott a jogszabályok szerint, ezzel összesen 10,3 millió forint lelépési pénzzel távozott a polgármesteri tisztségtől. Az önkormányzatnak azonban nem mondott búcsút, mivel önkormányzati képviselőként továbbra is tagja a képviselő-testületnek.

– Nem kértem szabadságmegváltást, azt törvény írja elő - mondta a Blikk megkeresésére a távozó kerületvezető. Ezzel, papíron legalábbis, Láng Zsolt volt az egyik legszorgalmasabb városvezető az előző ciklusban, nála kevesebb szabadságra csak az érdi expolgármester T. Mészáros András ment, akinek 160 napot kellett kifizetni.

Közel félmilliót kell fizetni az éves bérletért az új uszodában | Magyar Hang

A II. kerületben az október 13-i választások eredményeképpen az ellenzéki pártok támogatásával indult, egyébként MSZP-s Őrsi Gergely lett a kerület új polgármestere