HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hatalmas emel...

Hatalmas emeléssel akár kétszer annyit is hazavihetnek januártól az állami szervek vezetői

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Több mint egy tucat állami szerv, hivatal vagy intézmény vezetője és helyettesei részesülhetnek hatalmas fizetésemelésekben egy kormánypárti törvényjavaslat szerint – vette észre a Blikk. Ha a parlament megszavazza az indítványt, január 1-től egyes vezetők illetménye megduplázódhat, és vannak, akik majdnem háromszor annyi pénzt vihetnek haza, mint korábban.

A törvényjavaslat indoklásában Gulyás Gergely kancelláriaminiszter kiigazításnak nevezte a fizetésemelést. A lap érdeklődésére a Miniszterelnökség úgy megmagyarázta az egészet, hogy a javaslatban szereplő béremelés „a kormánytól független” alkotmányos intézményekről szól, mint például Gazdasági Versenyhivatal, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága vagy a Magyar Tudományos Akadémia, amelyek vezetőinek fizetése évek óta változatlan.

A törvényjavaslat két legfőbb nyertese Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, és Juhász Miklós, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke, akiknek egyaránt 2,3 millióval emelkedhet a fizetése. Előbbi 1,5 millió helyett 3,8-at, utóbbi az 1,7 után január 1-től 4 milliót kaphat. Szintén 4 millióra nő az Energetikai Hivatal és a Közbeszerzési Hatóság vezetőjének illetménye. És a helyettesek fizetése is megugrik, a GVH esetében 1,3 millióról 3,6 millió forintra.

November közepén derült ki, hogy a kormány jelentősen megemelné a köztársasági elnök és a Kúria vezetője illetményét is. A Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által benyújtott törvényjavaslat szerint Áder Jánosnak 3 millió forint járhat jövő évtől.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,610lájkolóTetszik
3,770követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek