HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hatalmas emel...

Hatalmas emeléssel akár kétszer annyit is hazavihetnek januártól az állami szervek vezetői

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Több mint egy tucat állami szerv, hivatal vagy intézmény vezetője és helyettesei részesülhetnek hatalmas fizetésemelésekben egy kormánypárti törvényjavaslat szerint – vette észre a Blikk. Ha a parlament megszavazza az indítványt, január 1-től egyes vezetők illetménye megduplázódhat, és vannak, akik majdnem háromszor annyi pénzt vihetnek haza, mint korábban.

HIRDETÉS

A törvényjavaslat indoklásában Gulyás Gergely kancelláriaminiszter kiigazításnak nevezte a fizetésemelést. A lap érdeklődésére a Miniszterelnökség úgy megmagyarázta az egészet, hogy a javaslatban szereplő béremelés „a kormánytól független” alkotmányos intézményekről szól, mint például Gazdasági Versenyhivatal, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága vagy a Magyar Tudományos Akadémia, amelyek vezetőinek fizetése évek óta változatlan.

A törvényjavaslat két legfőbb nyertese Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, és Juhász Miklós, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke, akiknek egyaránt 2,3 millióval emelkedhet a fizetése. Előbbi 1,5 millió helyett 3,8-at, utóbbi az 1,7 után január 1-től 4 milliót kaphat. Szintén 4 millióra nő az Energetikai Hivatal és a Közbeszerzési Hatóság vezetőjének illetménye. És a helyettesek fizetése is megugrik, a GVH esetében 1,3 millióról 3,6 millió forintra.

November közepén derült ki, hogy a kormány jelentősen megemelné a köztársasági elnök és a Kúria vezetője illetményét is. A Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által benyújtott törvényjavaslat szerint Áder Jánosnak 3 millió forint járhat jövő évtől.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,768lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek