HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hadházyék men...

Hadházyék mentek, mire az Emmiben kulcsra zárkóztak

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A parlamenti szavazás helyett Hadházy Ákosék úgy döntöttek, inkább utoljára élnek képviselői jogosultságukkal, mielőtt ezt is elveszik a kormánypártiak, és felkeresnek egy minisztériumot. Szél Bernadett-tel közösen meg is látogatták az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), de ott elsőre nem fogadták őket szívesen, és kulcsra zárkóztak előlük.

„Ez vicc. Bezárkóztak a szobába, kétségbeesett telefonok mennek, a portás azt mondja, muszáj volt beengedni minket a képviselői igazolvány miatt — »Attila azt mondta, zárjuk be magunkat kulcsra«, hallatszik. Továbbá, hogy ki lehet-e minket kísértetni a biztonsági szolgálattal. Várunk. Amúgy a NAT-ról és a kötelező iskoláztatásról szeretnénk egyeztetni” – írta az LMP volt női társelnöke.

Aztán viszont főosztályvezetői szinten fogadták őket, Szél szerint pedig érdemi információkat kapott a hatéves kötelező beiskoláztatás szabályairól. Mint írta, hamarosan közzéteszi mindezt, most pedig az európai uniós fejlesztésért felelős államtitkárhoz tartanak.

A helyszínen egyébként Facebook-posztja alapján megjelent Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő is.

HIRDETÉS

Később Szél élő videóval jelentkezett, abban részletezte a hallottakat. „Bojkott a jogfosztó szavazásra, igen a képviselői munkára!” – kommentálta a keddi parlamenti szavazást, amivel a fideszesek szigorúan szabályozni akarják, hogyan lehessen a parlamenten belül demonstrálni, a képviselőknek viselkedni. A jövőben csak úgy közintézményekbe sem mehetnének be, ahogy eddig tehették.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,743lájkolóTetszik
3,486követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek