HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Simonka Györg...

Simonka György: Mi nem bűnözők, hanem ártatlanok vagyunk

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

„Mi nem bűnözők, hanem ártatlanok vagyunk” – mondta Simonka György kedd reggeli rövid sajtótájékoztatóján. A fideszes országgyűlési képviselő az előzetes ülésre érkezett a bíróságra. A politikus és 32 társa ellen ugyanis költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken.

HIRDETÉS

„Nem követtünk el semmilyen bűncselekményt, nem örülünk, hogy itt kell lennünk” – fogalmazott.

Simonka elmondta, a mai napon ismerik majd meg a végleges vádiratot, ami anyag eddig a rendelkezésére állt, abból – mint fogalmazott –, ő maga nem látja azokat a kapcsolódási pontokat és összhangot, ami a nyomozati anyag és a vádirat megállapításai között meg kellene, hogy legyen.

Szoláriumot és biliárdasztalt is lefoglalt a rendőrség Simonka Györgynél | Magyar Hang

„Bízom abban, hogy változni fog a vádirat, de leginkább abban bízom, hogy az igazságszolgáltatás, a törvényhozás, a bíróság kimondja az ártatlanságunkat” – fogalmazott.

HIRDETÉS

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Központi Nyomozó Főügyészség tavaly augusztusban.

Az ügy lényege, hogy a fideszes országgyűlési képviselő társaival jogellenesen igyekezett megszerezni zöldség és gyümölcs termelői szervezetek által igénybe vehető hazai és uniós támogatásokat. A döntéshozókat megtévesztették, a kérelmekben valótlan adatokat tüntettek fel, és így jutottak jogtalanul pénzhez.

Simonka György mentelmi jogát 2018 októberében függesztette fel a Parlament.

(Index, HVG)

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,710lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ezerszer áldott, vagy kellemes karácsony?

A karácsonyi jókívánságok formái sajátosan alakultak Magyarországon.

Pénz semmiért