HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Simonka Györg...

Simonka György: Mi nem bűnözők, hanem ártatlanok vagyunk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

„Mi nem bűnözők, hanem ártatlanok vagyunk” – mondta Simonka György kedd reggeli rövid sajtótájékoztatóján. A fideszes országgyűlési képviselő az előzetes ülésre érkezett a bíróságra. A politikus és 32 társa ellen ugyanis költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken.

„Nem követtünk el semmilyen bűncselekményt, nem örülünk, hogy itt kell lennünk” – fogalmazott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Simonka elmondta, a mai napon ismerik majd meg a végleges vádiratot, ami anyag eddig a rendelkezésére állt, abból – mint fogalmazott –, ő maga nem látja azokat a kapcsolódási pontokat és összhangot, ami a nyomozati anyag és a vádirat megállapításai között meg kellene, hogy legyen.

Szoláriumot és biliárdasztalt is lefoglalt a rendőrség Simonka Györgynél | Magyar Hang

„Bízom abban, hogy változni fog a vádirat, de leginkább abban bízom, hogy az igazságszolgáltatás, a törvényhozás, a bíróság kimondja az ártatlanságunkat” – fogalmazott.

HIRDETÉS

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Központi Nyomozó Főügyészség tavaly augusztusban.

Az ügy lényege, hogy a fideszes országgyűlési képviselő társaival jogellenesen igyekezett megszerezni zöldség és gyümölcs termelői szervezetek által igénybe vehető hazai és uniós támogatásokat. A döntéshozókat megtévesztették, a kérelmekben valótlan adatokat tüntettek fel, és így jutottak jogtalanul pénzhez.

Simonka György mentelmi jogát 2018 októberében függesztette fel a Parlament.

HIRDETÉS

(Index, HVG)

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,944lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek