Frissült a Medián felmérése: a Fidesz kicsit gyengébb, a Tisza Párt kicsit jobb

Frissült a Medián felmérése: a Fidesz kicsit gyengébb, a Tisza Párt kicsit jobb

Magyar Péter az általa hirdetett Kossuth téri demonstráció után a tömegben 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bemutatta a Medián közvéleménykutatásának teljes adatsorát a Hvg.hu, ezen adatok alapján pedig még közelebb van Magyar Péter Tisza Pártja a Fideszhez, mint az a lap keddi cikkében állt (a felmérést akkor még nem dolgozták fel teljesen, az újság május 1-je miatt előrehozott lapzártája következtében a feldolgozását 970 főnél meg kellett szakítani). Mint írták, a kiegészített adatok minimálisan térnek el az előző adatsorhoz képest.

A Fidesz a választani tudók körében 45 százalék helyett 44-en áll, a biztos szavazók körében 46 helyett 45 százalék támogatja. Magyar Péter Tisza Pártjára a teljes szavazókorú népesség 16 százaléka helyett 17 százalék voksolna. A választani tudók és a biztos szavazók körében is egy-egy százalékpont a javulás: 22-ről 23-ra, illetve 24-ről 25-re.

Emellett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt mellett a választani tudóknak nem 7, hanem 6 százaléka áll. A Momentum a biztos szavazók voksainak 4 százalékára számíthat a korábban jelzett 5 helyett. Egyetlen százalékponttal, 28-ról 27-re csökkent azok aránya, akik nem szavaznának, vagy nem tudják, hogy kire – írta a portál a frissített adatokról.

Címkék: felmérés, Medián