Baranyi Krisztina: Ha Szentkirályi Alexandra győz, másnap elkezdhetik építeni a Fudan Egyetemet – Kompország

Baranyi Krisztina: Ha Szentkirályi Alexandra győz, másnap elkezdhetik építeni a Fudan Egyetemet – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ritkán járok tüntetni, de ha előre tudnám, hogy Budapesten éppen merre jár a kínai elnök, kimennék egy Free Tibet táblával. Orbán keleti nyitása egyelőre csak Kínának jó, csak ők hozzák ide a saját beruházásaikat, csak mi teszünk nekik gesztusokat. Melyik magyar cégről hallani, hogy gyárat, üzemet nyit Pekingben? – tette fel a kérdést Kompország című műsorunkban Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. A politikus a Fudan Egyetem kapcsán egyelőre nem beszél végső győzelemről. – Most valóban lekerült a napirendről, de azt gondolom, csak politikai akarat kérdése, hogy lesz-e Magyarországon az egyetemnek campusa vagy sem. A pénz rendelkezésre áll, az ügyet kezelő alapítványt továbbra is pénzelik, csak Budapest hozzájárulása hiányzik. Ha például Szentkirályi Alexandra nyerné meg a főpolgármester-választást, akár másnap megkezdhetnék a kínai egyetem építését – mondta.

Baranyi Krisztina szerint azért hátráltak ki mögüle Ferencvárosban a DK-s, az MSZP-s és a jobbikos politikusok, mert nem hagyta, hogy pártérdekek vezéreljék a helyi politikát, hogy a képviselők saját fizetésüket háromszorosára emeljék, vagy saját embereiket ültessék bizonyos pozíciókba.

• Miért nem akarták ellenzéki kihívói, hogy előválasztás döntsön az ellenzéki polgármester-jelöltről Ferencvárosban?
• Mit gondol arról, hogy korábbi tanácsadója, Gegesy Ferenc ellene indul a választásokon?
• Lát-e esélyt így is a győzelemre?
• Ki nyeri a főpolgármester-választást?
• Budapest még mindig szabad-e?
• Mit gondol Magyar Péter hirtelen jött hatalmas népszerűségéről?

A műsorvezető Szerető Szabolcs, szerkesztő Farkas Melinda.