HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Fizetnie kell...

Fizetnie kell a közmédiának, amiért hazudott egy „Soros pénzelte” civil szervezetről

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Tisóczki Flóra, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) alelnöke azt mondta a „Soros által pénzelt” Menedék Egyesületről, azért dolgozik, hogy „Magyarországot bevándorló országgá csinálják”. A másodfokon eljáró bíróság is megállapította, hogy a sajtótájékoztatón elhangzott tények valótlanok.

A másodfokon eljáró bíróság keddi ítéletében kimondta, valótlanságokat állított a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által képviselt Menedék Egyesületről az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) alelnöke – jelentette a TASZ. A Menedék Egyesület nem mondhatta el álláspontját a híradóban, ezért a közmédiának sérelemdíjat kell fizetnie.

HIRDETÉS

A Fővárosi Ítélőtábla szerint a közmédia egyoldalúan tudósított arról a sajtótájékoztatóról, amelyet az IKSZ alelnöke, Tisóczki Flóra még 2018-ban tartott a Menedék Egyesület irodája előtt. Az eseményen Tisóczki „Bevándorlást Támogató Szervezet” matricát ragasztott az iroda bejáratára, és arról beszélt, hogy a „Soros által pénzelt” szervezet azért dolgozik, hogy „Magyarországot bevándorló országgá csinálják, Magyarországra behozzák a migránsokat”. A Menedék Egyesület valójában a Magyarországon jogszerűen élő külföldiek társadalmi beilleszkedését segíti.

A másodfokon eljáró bíróság is megállapította, hogy a sajtótájékoztatón elhangzott tények valótlanok, azonban az Alkotmánybíróság egy korábbi döntésére hivatkozva arra jutott, hogy a Menedéknek, mint a közbeszédben résztvevő civil szervezetnek tűrnie kell, ha nem tudatosan állítanak vele kapcsolatban valótlan tényeket. A TASZ továbbra is küzd azért, hogy ne lehessen politikai haszonszerzés céljából másokat lejáratni Magyarországon.

Szerelmes levél Mészáros Katához, Karácsony kérlelhetetlen kérdezőjéhez | Magyar Hang

A bíróság azt is kimondta, hogy a köztelevízió megsértette a kiegyensúlyozott, pontos, alapos, tárgyilagos, sokoldalú, időszerű, megbízható és felelős tájékoztatás rá vonatkozó követelményét. A közmédiát működtető Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt-nek 800 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie a Menedék számára, mert nem adott lehetőséget arra, hogy az egyesület elmondja, valójában milyen tevékenységet végez és mit gondol a sajtótájékoztatón elhangzottakról.

HIRDETÉS

„A mai ítélet a közmédia kiemelt felelősségére hívta fel a figyelmet: nem terjeszthet hazugságot anélkül, hogy az érintett számára lehetőséget adna a reagálásra. Szomorúnak tartom, hogy másfél évig kell bíróságra járni azért, hogy ezeket az alapvető újságírói elveket a bíróság is kimondja” – mondta el Bodrogi Bea, a TASZ ügyvédje.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,826lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek