HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szepesházi Pé...

Szepesházi Péter: A végrehajtások csak részben álltak le

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A miniszterelnök minapi bejelentése szerint felfüggesztik a kilakoltatásokat és a lefoglalásokat. – Az azóta megjelent kormányrendelet értelmében kilakoltatni valóban nem lehet, ahogy gépjárművet és egyéb ingóságot lefoglalni sem. A végrehajtásokról szóló jogszabály egy mentességre lehetőséget adó paragrafusa pedig kiegészült egy újabb bekezdéssel. Ennek értelmében most már nemcsak betegség, munkanélküliség vagy egyéb ok miatt dönthet úgy a bíró, hogy a jövőbeni teljesítés reményében felfüggeszti a végrehajtást, hanem a veszélyhelyzet adósra gyakorolt konkrét hatása miatt is. Amennyiben a bíró elrendeli a felfüggesztést, akkor persze a fizetésből, nyugdíjból letiltás is megáll, egyéb esetekben viszont nem – elemezte a jogszabályt Szepesházi Péter. A volt bíró, devizahiteles ügyvéd arra is felhívta a figyelmet, hogy ilyen esetekben továbbra is kérni kell a felfüggesztést ezen új okra hivatkozva a bíróságon (ezzel együtt 2020. március 16-a előtt keletkezett egészségügyi, szociális indokok miatt továbbra is, párhuzamosan is lehetséges kérelem benyújtása). 

Ugyanakkor jó hír a bajban lévő családoknak, hogy árverést meghirdetni, illetve licitet befogadni a már elindított árverésen nem lehet. Azt egyelőre nem tudni, hogy a még nem végrehajtás alatti, de már felmondott követeléskezelőknél lévő ügyekre is kiterjed-e majd a hitelmoratórium vagy sem. 

Hozzátette, nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy iszonyatos gondot jelenthet azonban a fizetési nehézségekkel küszködőknek, hogy a fizetés és a nyugdíj letiltására továbbra is lehetőségük van a bankoknak, követeléskezelőknek, s az egyedi bírói  döntés a letiltás (a teljes végrehajtás) felfüggesztésére bizonytalan.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,114lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Schilling Árpád: Vidnyánszky kezdetektől hiányos érvkészlete mára puszta önsajnálattá merevedett

A rendező szerint a kuratóriumi elnök is leiratkozott a „sorosista, libernyák, szabadkőműves” mantrát hajtogató nemzeti radikálisok színvonalára.