HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Urbán Ágnes: ...

Urbán Ágnes: A sajtóban minden rosszabb lesz a járvány után

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ahhoz, hogy a társadalom átérezze a koronavírus veszélyét és a kialakult helyzetet, kell az, hogy megszólaljanak a frontvonalban lévők. Nehéz elképzelni, hogy milyen állapotok vannak a kórházakban, ha nem mondhatja el ezt a saját szavaival egy orvos vagy ápoló. Ez számomra nagyon aggasztó – mondta a lapunknak adott interjúban Urbán Ágnes, a Mérték Médiaelemző Műhely kutatója a kormányzat víruskommunikációjáról.

A Budapesti Corvinus Egyetemen oktató-tanszékvezető közgazdász szerint ilyen gazdasági krízisre bizonyosan nem volt felkészülve egyetlen médiavállalat sem, nem csak a médiaiparban, más ágazatokban sem. Úgy látja, hogy a kiadók gyors reagálása annak a jele, hogy tapasztaltak már hasonlót 2008-ban. Ez abban segíthetett, hogy mindenki gyorsan rá tudott hangolódni a nagyon rossz forgatókönyvre. Ugyanakkor szerinte koronavírus nyomán előállt gazdasági krízis következményei súlyosabbak lesznek a médiaiparban, mint a 2008-as pénzügyi válságé. – Nem lennék meglepve, hogy ha néhány hónap múlva olyan médiamárkákról kellene múlt időben beszélni, amelyekről ezt most el sem tudjuk képzelni – fogalmazott.

Urbán Ágnes: Arra számítok, hogy a hatalom tovább keményít médiafronton | Magyar Hang

Urbán Ágnes beszélt arról is, hogy mely témákkal nem tud, illetve tudott mit kezdeni a kormányt kritikátlanul szolgáló sajtó, illetve arról is, hogy kell-e félteni a legolvasottabb hírportált, az Index.hu-t, miután Vaszily Miklós bevásárolta magát az Indamedia csoportba.
A további részleteket, illetve a teljes interjút keressék a Magyar Hang április 23-án megjelent, 2020/17. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 17. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Szabó Zsolt László
Szabó Zsolt László
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,975lájkolóTetszik
3,648követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belefáradt: Szűcs Tamás lemond a PDSZ éléről

Az érdekképviseleti vezető azt írta, a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek.