Megbüntette a médiahatóság az ATV-t Niedermüller Péter kijelentése miatt, a csatorna fellebbezett

Megbüntette a médiahatóság az ATV-t Niedermüller Péter kijelentése miatt, a csatorna fellebbezett

Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Százezer forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar ATV szolgáltatójára és közlemény közzétételére is kötelezte – jelentette be az NMHH hétfőn. A hatóság állampolgári bejelentés után megvizsgálta A nap híre című műsora egy januári adását, amelyben Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester a fehér bőrszínű, keresztény, heteroszexuális emberek közösségére tett szerintük megbélyegző kijelentést – írja a hvg. Az ATV a cikk megjelenése után jelezte a hvg-nek, hogy bírósághoz fordulnak jogorvoslatért az NMHH döntése miatt.

Az NMHH közleménye szerint az eljárásban a testület arra a megállapításra jutott, hogy az elhangzott kifejezések kirekesztő tartalmúak voltak, melyeket a műsorvezető mint a médiaszolgáltató képviselője nem utasított el, azokat ellenvéleményével nem ellenpontozta.

Házmesterország | Magyar Hang

Mint a Magyar Hang elsőként megírta, a január 23-i műsorban Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció politikusa azt mondta „hogy ha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés."

A hvg emlékeztetett: január 28-án az Egyenes Beszéd akkori adásában Rónai Egon, a csatorna műsorvezetője elnézést kért azoktól, akik sértőnek érezték Niedermüller szavait.