HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Operatív Törz...

Operatív Törzs: 151 ezer katás fizetési kötelezettségét törölte a NAV

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ezúttal Izer Norbert, A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára is részt vett az Operatív Törzs tájékoztatóján és az eddigi kormányzati intézkedésekről beszélt. Eszerint 151 ezer katás fizetési kötelezettségét törölte automatikusan a NAV a március és június közötti időszakra. Összességében százmilliárd forint adót engedett el a kormány, és több mint 360 ezer munkahelyet mentett meg az eddigi intézkedésekkel. A vállalatok adókedvezményét is 28 ezer vállalkozás vette igénybe, ami 210 ezer munkahelyet érint, költsége 66 milliárd forint.

Security Check Required

Müller Cecília, országos tiszti főorvos először a friss adatokról beszélt: az aktív fertőzöttek száma 1615 fő, 56 százalékuk vidéki, 483-an szorulnak kórházi ápolásra, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen. A százezer főre vetített fertőzöttek száma 38 hazánkban. Budapesten ez az adat száz, Zalában 90, Fejérben 87, Komárom-Esztergomban 74, Pest megyében 40 fő.

Ami a halálozási adatokat illeti, százezer főre vetítve 5 haláleset jut hazánkban. Korcsoport szerint 30-39 év között 3 fő, 40-49 év között 8 fő, 50-59 év között 17 fő, 60 év felett pedig 448 fő veszítette életét.

A Debreceni Egyetem és az EMMI a vírus elleni vakcina kifejlesztésével kapcsolatos szerződést írt alá az egyetem rektora, Kásler Miklós miniszter, illetve a tiszti főorvos. A vírustörzsek vizsgálata zajlik, ez adja az alapját az oltóanyag kifejlesztésének, amely a magyar kutatási terv alapján zajlik.

HIRDETÉS

Kiss Róbert az Operatív Törzs ügyeleti központjának munkatársa beszámolt arról, hogy zajlanak a tárgyalások a határnyitásokkal kapcsolatosan. A ma megjelent kormányrendelet szerint az osztrák-magyar határon a két ország állampolgárai átléphetnek, ha négy napnál frissebb negatív teszttel rendelkezik, és így nem kell karanténbe vonulni. A magyar-szlovák határon szlovák állampolgár beléphet hazánk területére, ha kevesebb mint 24 óráig tartózkodik itt. A Romániába tartók átléphetnek a két ország határán, és nem kell karanténbe vonulniuk.

Az újságírói kérdésekre adott válaszok:

Müller Cecília elmondta, a gyerekek számára nem kötelező a maszk viselése, inkább a távolságtartásra figyeljünk, érdemes papírtörlőket használni a hagyományos törölköző helyett.

A magán-egészségügyben végzett pozitív teszteredményt a tesztelést végző szervezet közli a hatóságokkal.

521 egészségügyi dolgozó kapta el eddig a betegséget, ma aktív beteg közülük 254, meggyógyult 266 egészségügyi dolgozó.

HIRDETÉS

A Portfolio.hu kérdésre válaszul Müller Cecília elmondta, hogy a megyei számokat azért korrigálták utólag, mert az eljárás során kiderült, hogy a személyek nem is a vizsgálatkérő adatlapon bejelentett címükön tartózkodnak. Válaszából viszont nem derült ki, hogy az esetek átkerüléséhez miért van szükség egy hónapra: a rendszer átfutása ilyen lassú, vagy maga a kontaktkutatás történik ilyen lassan.

Kiskorú gyereknél 49 esetben mutatták ki a betegséget. A tatabányai beteghordozó esetében indult eljárás még nem ért véget, de személyiségi jogok miatt az eredményt csak a családdal közlik majd.

Kiss Róbert rendőralezredes kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Operatív Törzs folyamatosan monitorozza a helyzetet, és jelenleg úgy gondolják, hogy az idősek számára fenntartott bevásárlási idősáv fenntartására szükség van.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,634lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tavaly az eltűnt gyermekek kétharmada nem került elő

A civil szervezetek szerint a karanténintézkedések még több családon belüli erőszakhoz vezettek, s ez válik a menekülés indítékává.

Szájzár