HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szlávik János...

Szlávik János: több tízezer magyar eshetett át a fertőzésen anélkül, hogy észrevette volna

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A koronavírusos betegek gyógyításának kezdeti fázisából az aggályok miatt kivezették itthon a hidroxiklorokint. Tíz éves kor alatt nem volt súlyos eset – hangzott el az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

Magyarország 174 ezer teszttel eddig 3816 koronavírusost talált az elmúlt 24 órában. Négyen meghaltak, az elhunytak száma így 509-re nőtt. 1996-an már meggyógyultak, 1311-en betegek még, közülük 24-en vannak súlyos állapotban; az összes fertőzött felénél is több immár azok száma, akik meggyógyultak.

Kiss Róbert alezredes, az Operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa ismertette a fővárosban pénteken életbe lépő enyhítéseket, miszerint szabadtéri rendezvényekre is lehetőség nyílik, így mozi, színházi előadás is rendezhető, csakúgy mint sportrendezvény, illetve hogy az éttermek belső tereiben is kiszolgálhatják a vendégeket. A koncertek rendezése viszont egyelőre nem lehetséges. Összesen 11 525 fő van jelenleg a hatóság által elrendelt házi karanténban.

Szlávik János, a Szent László kórház infektológusa a következőket mondta a betegségről: több tízezer magyar eshetett át a fertőzésen anélkül, hogy észrevette volna. Az intenzív ellátás sikeres, ennek ellenére van több, mint 500 halottunk. Ezekre azért kerül sor, mert a betegség során apró vérrögök is keletkeznek, s ez komoly traumát jelenthet az idősek számára.

HIRDETÉS

Kijelentette, 10 év alatt nincs súlyos lefolyással megbetegedett gyerek, de ők is terjeszthetik a vírust. 

Mint hozzátette, hazánkban a fertőzöttek és halálesetek száma is hasonló a környező országok adataihoz.

Újságírói kérdések adott válaszok:

HIRDETÉS

Az InfoRádió kérésére azt válaszolták, hogy a gyógyultak nagy valószínűséggel hosszabb időre is védettek lesznek a betegséggel szemben.

Ugyanakkor a szabad téri rendezvényen a szervező felelőssége, hogy betartassa az előírt szabályokat.

A hidroxiklorokin alkalmazhatóságával kapcsolatban elmondták, a koronavírus ellen nincs törzskönyvezett gyógyszer, elsősorban kínai tapasztalatokhoz nyúltunk. A malária elleni szerből több ember kapott, de csak olyan embernek adták, ahol szövődmények nem merülhettek fel. A friss tudományos eredmények azonban azt mutatják, nem igazán hatásos a szer, ezért a jövőben nálunk sem alkalmazzák majd.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,997lájkolóTetszik
3,653követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rogán Antaltól Gulyás Gergelyhez került a Fertő-tó fejlesztése

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. többek között egy százszobás szállodát és ökocentrumot építene a tó partján.