34-en perlik a Figyelőt a Soros-listán való megbélyegzésük miatt

34-en perlik a Figyelőt a Soros-listán való megbélyegzésük miatt

Ki más? (Forrás: Figyelő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Figyelő című hetilap 2018-ban listát közölt azon személyekről, akik szerintük Soros György „emberei". A cikkben számos nem közszereplő ember neve is szerepelt, akiket a cikk hazugságai miatt sérelem ért magánéletükben. A Media1 információi szerint a Magyar Helsinki Bizottság segítségével most közülük 34-en személyiségi jogi pert indítottak a Figyelő kiadója ellen.

A perrel az a céljuk, hogy a bíróság (amely befogadta a közös keresetet) marasztalja el a kormány által irányított lapot, amiért az egyszerű munkavállalókat vagy civil szervezetek aktivistáit a propaganda által kreált „gonosz hatalom" zsoldosainak állítja be.

Korábban már két listázott személy egyenként 500 ezer forintos sérlemdíjat nyert a kiadó ellen. E perben azonban jóval több érintett nyújtott be közös keresetet. Bár a kormánypárti propagandakiadványokban a rendes ügymenet része a valótlan és lejárató állítások közlése, a 2018-as „Soros-listázó" Figyelő-cikk még a magyar viszonyok között is kirívó volt. 

Fazekas Tamás, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje elmondta, hogy „a nyilvánosan megbélyegző, jó hírnevet sértő ellenséglisták gyártása ellen mindannyiunk érdeke fellépni. Ez a fajta civil kurázsi igazán tiszteletreméltó és példamutató”

Címkék: Soros György, Figyelő