A fideszes képviselő inkább nem kérte a felajánlott díszpolgári címet

A fideszes képviselő inkább nem kérte a felajánlott díszpolgári címet

Ágh Péter (Fotó: Ágh Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Úgytudjuk.hu írt arról az elmúlt hetekben többször is, hogy a független képviselők alkotta csepregi önkormányzat még helyi rendeletet is módosított volna, hogy díszpolgári címet adományozhasson a körzet 39 éves parlamenti képviselőjének, a fideszes Ágh Péternek. Mindez zárt üléseken történt, így keresték Horváth Zoltán (független) polgármestert. Ő azt mondta, hogy a protokoll szerint ilyenkor a testület döntését tolmácsolnia kell a díjra felterjesztett felé, majd ha ő elfogadja azt, akkor válik nyilvánossá a döntést.

Később azonban a Vas Népének már azt mondta, hogy „felelősségre vonási eljárásban vizsgálják ki az egyik képviselő – szervezeti és működési szabályzat szerinti – kötelezettségszegését, amelynek felmerült a gyanúja. Arról van szó, hogy egy képviselő a gyanú szerint információkat szivárogtatott ki az Ungár Péter budai milliárdos érdekeltségébe tartozó balliberális portálnak.”

Most újabb fordulatot vett az ügy, ugyanis Ágh Péter levelet írt a polgármesternek, melyet a megyei napilapnak is elküldött, ebben pedig azt írta, hogy „úgy tartja helyesnek, hogy amíg a körzet választott országgyűlési képviselője, a megtisztelő jelölést köszöni, de nem fogadhatja el a kitüntetést”. Hozzátette azt is: az előterjesztés egyrészt meglepő, másrészt megtisztelő, hiszen köztudott, hogy nem egy oldalon álltak a legutóbbi önkormányzati választáson.