Kórházfőigazgató: Magyarország zseniális volt a harmadik oltásokkal

Kórházfőigazgató: Magyarország zseniális volt a harmadik oltásokkal

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ másnéven a Honvédkórház 2. sz. Podmaniczky utcai telephelye (Fotó: 12akd/Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország zseniális volt a harmadik oltások beadásának megkezdésével – erről beszélt az M1 hétfői műsorában Wikonkál Norbert Miklós. A Honvédkórház főigazgatója szerint elég nyugodt, szinte békebeli karácsonya volt a magyar egészségügynek, különösen más országokkal összehasonlítva, akiknek a járvány jelenleg is nagy terhelést okoz.

Wikonkál kifejtette, egyre több országban látják be, hogy a harmadik oltások beadásának megkezdése kései volt, Magyarország viszont ebben épp időben lépett. Jelenleg a harmadik oltást kérik a legtöbben, de vannak jelenleg is, akik még az elsőt vagy másodikat veszik fel. A főigazgató hozzátette, orvosként és apaként is úgy gondolja, a gyermekeknek is meg kell kapniuk a vakcinát, mert a fertőzési láncot szerinte így lehet megtörni. 

A főigazgató beszélt arról is, az omikronnak nevezett variánssal akár kedvezőbb irányt is vehet a járvány, hiszen bár az több embert érhet el, de jóval kevesebb esetben okoz megbetegedést. Wikonkál szerint szinte biztos, hogy hamarosan elindul az ötödik hullám, és meglátásai szerint a cél továbbra is a lapos járványgörbe.