A Kétfarkú Kutya Párt elnöke mégsem indul a polgármesteri címért a XII. kerületben

A Kétfarkú Kutya Párt elnöke mégsem indul a polgármesteri címért a XII. kerületben

Kovács Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sziasztok, mi akkor végül nem indulunk a XII. kerületi önkormányzati választáson, lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta – jelentette be Kovács Gergely társelnök a párt helyi szervezetének közösségi oldalán

Hozzátette: annak semmi értelme, hogy ők is meg az ellenzék is elinduljanak, „mert akkor simán nyerne mindent itt a Fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában”.

A bejelentés alá Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester is kommentelt azt írva: „Kovács Gergőnek reális esélye van arra, hogy 5 év munka után polgármester legyen egy fideszes fellegvárban. A többi kerületi ellenzéki szereplő magatartása és ajánlata is azt mutatja, hogy ebben támogatják őt. Nem tudom elképzelni, hogy egy párt kihagyja azt a lehetőséget, hogy az elnöke és képviselői valódi pozíciókhoz, valódi cselekvési lehetőséghez jussanak. Ez butaság, nem hiszem el. Biztos valamit rosszul számoltatok a szavazásnál”.

A XII. kerületben a Momentum is indít polgármesterjelöltet Farkas Csaba személyében, míg az LMP egyik volt társelnökét Kendernay Jánost látná polgármesterként. A Fidesz részéről Pokorni Zoltán jelenlegi kerületvezető nem indul újra, helyette alpolgármestere, Fonti Krisztina fogja megmérettetni magát. 

Jelen állás szerint Budapesten a XXII., illetve az V. kerületben lesz előválasztás. Ugyan szintén tartanak egyet Zuglóban is, de azon Horváth Csaba jelenlegi MSZP-s polgármester nem fog részt venni, így a Momentum jelöltje a Szikra Mozgaloméval fog versenyezni.