A középiskolai jelentkezés határidejének napján órák óta elérhetetlen az Oktatási Hivatal honlapja

A középiskolai jelentkezés határidejének napján órák óta elérhetetlen az Oktatási Hivatal honlapja

Nyolcadik osztályos diákok beszélgetnek osztályfõnöki órán a jelenléti oktatás elsõ napján a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola osztálytermében Nyíregyházán 2021. május 10-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Eduline írta meg először, hogy elérhetetlenné váltak az oktatási Hivatal honlapjai, és órák óta nem működnek. Cikkünk írásakor továbbra sem voltak elérhetők. Ez azért különösen kellemetlen, mert ma van a középiskolai jelentkezés határideje, így lehetnek olyan jelentkezők, illetve a szüleik, akik most nem tudnak ügyeket intézni.

A középiskolákba február 18-ig kell jelentkezni. Természetesen a jelentkezők túlnyomó többsége már biztosan túl van a procedúrán, de mindig lehetnek olyan szülők, akik az utolsó pillanatra hagyták (hagyták volna) a jelentkezést. Főként azokat érintheti kellemetlenül ez a leállás, akik egyénileg jelentkeznek gyermekük nevében a hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba.

Az Eduline kérdéseket tett fel az incidensről az Oktatási Hivatalnak, de cikkünk írásáig nem válaszoltak.