A Momentum megszavazza az EU-s antikorrupciós törvényjavaslatokat

A Momentum megszavazza az EU-s antikorrupciós törvényjavaslatokat

Gelencsér Ferenc, a Momentum országgyűlési képviselője (Forrás: Gelencsér Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum megszavazza az EU-s antikorrupciós törvényjavaslatokat – ezt Gelencsér Ferenc, a párt elnöke és frakcióvezetője, jelentette be a Facebook-oldalán még pénteken.

 A politikus emlékeztetett: a héten kerülnek az országgyűlés elé azok a törvényjavaslatok, amelyeket az uniós pénzek lehívásáról szóló tárgyalások eredményeként nyújtott be a kormány. A csomag különböző hatékonyságú lépéseket tartalmaz: többek között létrejönne az Integritási Hatóság, és 15 százalék alá mérsékelnék az egy ajánlattevős közbeszerzések arányát.

Gelencsér szerint „világos, hogy a kormány ezt nem saját akaratából teszi, nem az adófizetők védelme a célja – egyszerűen mostanra omlott össze annyira a Fidesz 12 éves gazdaságpolitikai szemfényvesztése, hogy az államcsőd elkerüléséhez minden egyes forintra szüksége van Magyarországnak”.  – Világos az is, hogy a rendszer alapjait nem kezdi ki az sem, ha minden egyes benyújtott törvény tankönyvszerűen megvalósul. Nincsenek illúzióink, ez a csomag nem elég ahhoz, hogy újra sínre kerüljön Magyarországon a jogállami működés, a korrupció felszámolása, vagy épp a demokratikus működés. Mégis, aki felelősséget érez Magyarország és a magyar társadalom iránt, annak meg kell szavaznia a magyar kormánnyal szemben támasztott EU-s elvárásokon alapuló törvényjavaslatokat – indokolta a frakcióvezető.

Gelencsér Ferenc hozzátette, hogy az ország egy szociális katasztrófa előszobájában áll és az államcsőd rémképe egyre valóságosabb, ezért minden eurócentre szükségünk van. Ha pedig megérkeznek az EU-s források, akkor a Momentum képviselői minden egyes eurócent elköltését ellenőrizni fogják.

Ezzel ellentétben a DK azt jelentette ki vasárnap: ők nem szavazzák meg az antikorrupciós javaslatokat, mivel azok érdemi változást nem hoznának, így csak a korrupciót segítik elő.

Címkék: Momentum, parlament, DK