A Momentum szerint megfenyegettek egy keszthelyi helyet, ahol fórumot tartottak volna

A Momentum szerint megfenyegettek egy keszthelyi helyet, ahol fórumot tartottak volna

Tompos Márton (Fotó: Tompos Márton / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Zala megyébe, Keszthelyre szerveztünk egy fórumot a zalai momentumosokkal közösen. Pontosabban csak szerveztünk volna, mert a helyet, ahová korábban többször is jártak a helyi tagjaink, „figyelmeztették” – erről írt közösségi oldalán Tompos Márton, a Momentum szóvivője szerdán.

A politikus állítása szerint későbbi telefonhívások után az is kiderült, hogy „ez nem csak egy egyszerű partizánakció”. Keszthelyen több szóba jöhető kocsmát, kávézót és rendezvényházat is felkerestek „valakik”. – Jobb híján várost kellett váltanunk, hogy találjunk egy „bevállalós” tulajdonost. Elképesztő. Ilyenekkel foglalkoznak, hogy nehogy megjelenjen egy ellenzéki politikus, aki a helyiekkel érintkezhet személyesen is – írta. 

Hozzátette: kultúrországokban a különböző véleményű embereket nem megfélemlítik vagy ellehetetlenítik, hanem elfogadják a létezésüket, tiszteletben tartják őket és vitatkoznak is egymással azok, akik nem értenek egyet. – Mi egy ilyen országot akarunk építeni, egy 21. századi, szabad és modern Magyarországot. Nem pedig Kádár és Rákosi rendszerét akarjuk viszont látni… – zárta a posztot.