A Spirit FM-é marad a Klubrádió frekvenciája

A Spirit FM-é marad a Klubrádió frekvenciája

Klubrádió – 92,9 MHz (Forrás: Klubrádió Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Médiatanács döntése értelmében további 180 napig használhatja a Spirit FM a Klubrádiótól idén februárban elvett Budapest FM 92,9 MHz frekvenciát – írja a Média1.hu. A szakportál tájékoztatása szerint a Spirit FM működtetését hamarosan átvevő X AND A Kft. ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultsági kérelmét bírálta el pozitívan a testület. A cég székhelye megegyezik a Spirit FM címével, és tulajdonosa Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója, a Spirit FM-et eddig működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület elnöke.

Ahogy azt a Média1 felidézte, a 92,9 MHz-et idén februárig a Klubrádió használta, amely frekvenciapályázatot nyújtott be, de a Médiatanács azt több szempontból hibásnak találta.

A rádió bírósághoz fordult, de a Fővárosi Törvényszék, majd a Kúria is a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak adott igazat, kimondva, hogy törvényes volt a Klubrádió kizárása. (A Klubrádió jelenleg az Alkotmánybíróságon folytatja jogvitáját a Médiatanáccsal, valamint webrádióként üzemel.) Arató András, a Klubrádió elnöke és többségi tulajdonosa már korábban jelezte: az Alkotmánybírósághoz, és ha kell a strasbourgi nemzetközi bírósághoz is elmennek, hogy folytatni tudják a földfelszíni sugárzást a Budapest FM 92,9 MHz frekvencián.

A 92,9 hasznosítására vonatkozó pályázatból a másik két pályázót, az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft.-t és a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesületet is kizárták hasonló okok miatt. Ám később az utóbbi társaság az akkor már üresen álló frekvenciára ideiglenes kérelmet nyújtott be, amit a Médiatanács elfogadott. A jogosultság október végén járt volna le, de azzal, hogy most az X and A Kft. adott be ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultságra vonatkozó kérelmét, a Spirit FM újabb fél évig használhatja a 92,9-et.