A „végrehajtói maffia” ellen szervez tüntetést a Szikra Mozgalom

A „végrehajtói maffia” ellen szervez tüntetést a Szikra Mozgalom

Jámbor András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Május 30-a délután öt órára „Felszámoljuk a végrehajtói maffiát" címmel hirdetett tüntetést Jámbor András és a Szikra Mozgalom a, Fővárosi Törvényszék elé, hogy igazságtételt követeljenek a végrehajtások áldozatainak. A tüntetés egy kampánysorozat része – derült ki a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a Schadl-ügy tárgyalása kapcsán tartottak. 

Céljuk, hogy a végrehajtások rendszere teljesen átalakuljon. A Szikra Mozgalom többek között azt követeli, hogy kerüljön állami kézbe a végrehajtás, kártalanítsák az áldozatokat, hozzanak létre egy elektronikus nyilvántartást, gondolják újra az elévülést, és legyen valódi magáncsőd. Jámbor András azt is elmondta, hármas javaslatcsomagot nyújt be a Parlamentnek, amelynek elfogadása a tisztességes minimum lenne az Országgyűlés részéről a visszaélések felszámolására és az áldozatok kártalanítására. Jámbor szerint a Parlamentnek ki kell vizsgálnia az elmúlt harminc év minden visszaélés gyanús végrehajtását, megoldást kell találni a végrehajtás áldozatainak kárpótlására, valamint egy új végrehajtási törvény kidolgozására is szükség van.