Aláírásgyűjtést indít a Jobbik a postabezárások ellen

Aláírásgyűjtést indít a Jobbik a postabezárások ellen

Kibelezett postaláda (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Online és papíron is aláírásgyűjtést indít a Jobbik annak érdekében, hogy megakadályozza az országos szintű postafiók-bezárást, és hogy elérje az eddig bezártak újranyitását – közölte az ellenzéki párt hétfő reggel.

Mint írták, az összegyűlt szignók – amelyeket el fognak juttatni a posta vezetőinek és a kormánynak is – fogják igazolni, hogy a magyar emberek többsége a bezárások ellen van. „Ez a drasztikus átszervezés, amit a kormány csak költségvetési szempontból néz, komplett térségek életét fogja nagyban megnehezíteni. Ha pedig tényleg a törvényileg előírt 1600 hivatalra akarják redukálni a posták számát, akkor akár 1000 hivatal és több ezer munkahely szűnhet meg” – tették hozzá.

Október végén jelentette be a Magyar Posta, hogy szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében, emellett pedig 300 dolgozót elbocsát. Néhány nappal korábban már 35 budapesti és tucatnyi vidéki hivatal bezárásáról tájékoztattak. A döntések ellen még fideszes polgármesterek is tiltakoztak.

Címkék: Jobbik, Magyar Posta