Az LMP leváltaná Tóth Józsefet a XIII. kerületben, saját polgármesterjelöltet indítanak

Az LMP leváltaná Tóth Józsefet a XIII. kerületben, saját polgármesterjelöltet indítanak

Kanász-Nagy Máté (Fotó: LMP / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Önállóan indul az önkormányzati választáson az LMP a főváros XIII. kerületében, az LMP polgármesterjelöltje Kanász-Nagy Máté országgyűlési frakcióvezető-helyettes lesz – jelentette be közösségi oldalán a párt. Kanász-Nagy Máté korábban Újpesten volt alpolgármester, ám posztjáról lemondott, miután mandátumhoz jutott a 2022-es országgyűlési választáson az LMP listáján. 

Mint írták, „számos olyan önkormányzati vezető van, aki nagyon régóta tölti be a hivatalát és aki már nem feltétlenül a legalkalmasabb erre a pozícióra, ezért az LMP alternatívát, modern megoldást kínál a XIII. kerületiek számára Kanász-Nagy Máté személyében”. A jelölt arról beszélt, olyan kampányt szeretne folytatni, ami megadja a kerületiek számára a választás lehetőségét. – Meg kell védeni a kerületet a folyamatos és agresszív lakópark-építkezésektől. Ezzel összefüggésben az LMP elutasítja, hogy felhőkarcolókat, újabb nagyobbnál nagyobb plázákat építsenek Budapest közepére, Angyalföld mellé. Óriási mind a fővárosi, mind a kerületi vezetés felelőssége abban, hogy a maxi-Dubaj beruházás milyen formában valósul majd meg – írták.

A hvg.hu emlékeztetett: a XIII. kerületet idén már harminc éve vezeti a szocialista Tóth József. Népszerűségét jól mutatja, hogy 2019-ben 81 százalékkal nyert a kormánypártok akkori jelöltjével, Bagdy Gáborrral szemben. 

 

Címkék: LMP, MSZP