„Orbánnak semmi sem elég drága, ha a hatalomhoz való görcsös ragaszkodásáról van szó”

„Orbánnak semmi sem elég drága, ha a hatalomhoz való görcsös ragaszkodásáról van szó”

Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője (Forrás: DK/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a Demokratikus Koalíció, mert „Orbán Viktor kormánya miatt ezermilliárdokat veszít Magyarország”.

Rónai Sándor, a párt európai parlamenti képviselője a Facebookra feltöltött videójában arról beszélt, hogy a napokban tapasztalta meg először – és sajnos nem utoljára – Magyarország, hogy „az Orbán-kormány elmúlt 13 éves lopásai miatt tavaly felfüggesztett európai uniós pénzek hiánya milyen károkat okoz”. Az Erasmus-diákösztöndíjak megvonása pedig szerinte csak az első elbukott pénzügyi tételek sorában. Lapunk is beszámolt róla, hogy az Európai Bizottság döntése értelmében felfüggesztenék az alapítványi fenntartású magyarországi egyetemek részvételét az Erasmus+ programban.

A Demokratikus Koalíció ezért – folytatta – büntetőfeljelentést tesz hűtlen kezelés gyanújával, mert „immár egyértelműen bizonyítható, hogy kizárólag Orbán Viktor kormánya miatt nem jut hozzá Magyarország az európai uniós pénzekhez, hiszen nem teljesítik a minden magyar ember érdekét szolgáló uniós feltételeket”. Arra hivatkozott, hogy „nem fékezik meg, hogy a fideszes milliárdosok ellopják az uniós támogatásokat és nem söprik ki a milliókat kereső fideszeseket az egyetemek éléről”.  

Ha ugyanis ezeket megtennék, akkor az Orbán-kormány szerinte nem tudna többé hatalmon maradni. Rónai Sándor azt is hozzáfűzte, hogy Orbán Viktornak „semmi sem elég drága, ha a hatalomhoz való görcsös, beteges ragaszkodásáról van szó”.

Emellett törvényjavaslatot is benyújtott a DK, amellyel szigorítaná a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvény összeférhetetlenségi szabályait, vette észre a Telex. Ajavaslat szerint az egyetemi alapítványok kuratóriumába, felügyelőbizottságába nem kerülhetne be olyan személy, aki az előző tíz évben politikus, állami, önkormányzati vezető, állami cég vezetője volt vagy ilyen személy rokona volt.