Dobrev Klára nyílt levélben üzent Magyar Péternek: „Legyen férfi!”

Dobrev Klára nyílt levélben üzent Magyar Péternek: „Legyen férfi!”

Dobrev Klára online sajtótájékoztatója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Na álljon meg és vegyen először egy mély levegőt. Hogy hova megyünk először vagy másodszor, így többes számban, nyilvános vitára vagy bárhova, azt nem Ön mondja meg. Sem helyettem, sem nevemben, vagy bárki nevében kérem, így ne beszéljen. Erről a beszédmódról, egyébként is jó lenne, ha leszokna, mielőtt majd azt is elhiszi magáról, hogy így nem csak beszélhet, hanem cselekedhet is. Sajnos láttunk már ilyen jellemfejlődést ott, ahol Ön töltötte az elmúlt évtizedet” – ezzel a felütéssel kezdi Magyar Péternek címzett nyílt levelét Dobrev Klára, aki a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője.

Mint ismert, nagy a kavarodás az EP-listavezetők élő vitája körül. Magyar Péter a köztelevízióban szeretne leülni vitázni Dobrev Klárával és a Fidesz EP-listavezetőjével, Deutsch Tamással. Csütörtökön Miskolcon ultimátumot is intézett a köztelevízióhoz: ha tíz napon belül nem hívják be élő vitára, akkor tüntetést szervez a Kunigunda utcai székház elé. Azt is kérte Deutschtól és Dobrevtől, hogy ez ügyben írjanak vele közösen levelet a közmédia vezetőinek. Dobrev Klárának azonban más elképzelései vannak erről: szerinte a „köztévés” vita nem a többi feltétele, hanem egy a sok közül. – Aki azt mondja, hogy csak akkor megy el a többi vitára, ha előtte neki Orbán/Rogán megengedte, hogy a köztévében vitatkozzon, az valójában csak ki akar bújni a vita alól. Ne bujkáljon a többi vita elől! Orbán és Rogán döntésére akarja bízni magát, a vitát, a választást, az országot? – tette fel a kérdést a politikus. 

„Ne engedje meg magának, hogy gyávának gondolják Önt, mint Deutsch Tamást, mert távol marad az előttünk álló többi vitától! Ne gyerekeskedjünk! A vitáról vitatkozunk, ahelyett, hogy az ország legfontosabb problémáiról és a megoldásainkról vitatkoznánk! Legyen férfi, nőjön fel a demokratikus politikus feladataihoz” – folytatta Dobrev, aki szerint „az egyoldalú beszédek nem helyettesítik a szemtől szembeni vitát”. Utána felemlegette, hogy ő jövő pénteken áll a választók elé a Partizánban listavezetői vitára, és Magyar Péteren múlik, „hogy milyen kifogással futamodik meg, vagy mégis ott lesz”. „Aztán lassan majd a vitáról szóló vita mellett arra is fordítson időt, hogy bemutassa pártjának európai programját a választóknak! Jó lenne egyben látni. Talán eljutott Önhöz, mi tegnap megtettük. Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás” – zárta levelét Dobrev. 

Pénteken jelent meg Dobrev Klára interjúja a Telexen, ahol arról is beszél, hogy hatalmas elégedetlenség van az országban és Orbán Viktor már régen elvesztette a többségét, szerinte ma már kínos fideszesnek lenni. A DK-s politikus két év múlva miniszterelnök-jelölt is szeretne lenni, és hangsúlyozta, hogy minden olyan párttal hajlandók együttműködni, amely Orbán rendszerét kívánja leváltani, illetve elutasítja a Fidesszel való koalíciót.