Dokumentumfilmet készített az előválasztás második fordulójáról az aHang

Dokumentumfilmet készített az előválasztás második fordulójáról az aHang

A 2021-es előválasztáson leadott szavazatok (Fotó: Országos Előválasztási Iroda)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember 18-án, az országos előválasztások első napján délelőtt 9:30 körül összehangolt támadás érte a választások általunk fejlesztett informatikai rendszerét. Örökkévalóságnak tűnt az azt követő 36 óra – írja az ellenzéki előválasztás informatikai hálózatát biztosító aHang szervezet közleményében. Már ekkor felmerült az ötlet, milyen jó lenne, ha ezt valaki rögzíteni tudná, de az első fordulóban erre nem került sor.

A második fordulóban azonban elkészült egy 25-30 perces dokumentumfilm, amely a központi szervezés nehézségeit, az informatikai támadások elleni védekezést mutatja be, kifejezetten az aHang csapatának szemszögéből. Bordás Róbert Zsigmond Vilmos-díjas dokumentumfilmes követte végig a az eseményeket 8 napon keresztül. 

A közösségi finanszírozásból készült film szerkesztése ezekben a napokban is zajlik – írja Hajdú Gergő kampányigazgató. A nagyjából másfélmilliós költségvetésből azonban még 200 ezer forint hiányzik, ezért kérik, hogy akit érdekel, támogassa őket.

Az aHang által elküldött előzetes ITT tekintheti meg: