Egy teljes hónap szünetet tart a Kecskeméti Mercedes-gyár

Egy teljes hónap szünetet tart a Kecskeméti Mercedes-gyár

Kecskeméten készült Mercedes kompakt személyautók a Mercedes-Benz gyárában 2016. május 24-én (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábbi tervekkel szemben nem december 15-én, hanem egy héttel korábban kezdi a kecskeméti Mercedes-gyár a szokásos karácsonyi leállást, így ma már nem dolgoztak a gyártósorok. December 10-én egyébként sem lett volna műszak, mert pénteken már október 18. óta nem futnak, akkor négynapos munkahetet vezettek be. Információik szerint a gyártási munka január 12-én indul újra – írja a Baon.hu.

A portál érdeklődésére a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közölte, a német és Németországon kívüli személyautó- és motorgyárakban a 2021/2022-es téli leállás a korábbi évekhez hasonlóan, mindenhol több hetes időszakot tesz ki, bár a kezdési és a befejezési időpontok helyszínenként eltérőek lehetnek.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár a folyamatosan változó alkatrészellátási helyzethez igazodva az 50. naptári héttől módosítja termelési tervét, és ennek megfelelően előre hozta a karácsonyi szünet kezdetét. A szünet ideje alatt a gyárban karbantartási és átépítési munkálatok zajlanak.