Eldőlt: Baranyi Krisztina vezeti a Magyar Kétfarkú Kutya Párt budapesti listáját

Eldőlt: Baranyi Krisztina vezeti a Magyar Kétfarkú Kutya Párt budapesti listáját

A képen balról jobbra a párt listájának sorrendje: Baranyi Krisztina, Kovács Gergő, Döme Zsuzsanna Suzi és Nagy Dávid (Fotó: Az MKKP Facebokk-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Baranyi Krisztina ma elfogadta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) felkérését, hogy vezesse a párt budapesti listáját. Erről az MKKP vezetői adtak hírt Facebook-posztjukban. Mint írják: ha valakinek, akkor Baranyi Krisztinának a fővárosi közgyűlésben a helye.

Ezzel a bejelentéssel a jelek szerint pont került annak a hetek óta húzódó történetnek a végére, melyben Ferencváros független polgármesterétnek két párt, az MKKP és a Momentum is listavezető helyet ajánlott, egy harmadik pedig második helyet ígért neki.

Donáth Anna, a Momentum elnöke és egyben EP-képviselője a Magyar Hang kérdésére még március végén azt nyilatkozta, hogy már hetekkel korábban felkérte a Momentum Baranyi Krisztinát arra, hogy legyen a fővárosi listavezetőjük. Mint Donáth Anna akkor megjegyezte, már régen beszélgetnek erről Baranyival, talán hamarabb is felkérték, mint a kutyapárt, csak ők nem szerették volna ezt a média előtt tenni, „a döntést teljes mértékben Krisztára bízzuk”. – Baranyi Krisztina munkáját helyben saját bevallása szerint is három szövetségi partner segíti a legjobban, a Momentum, az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt – mondta.

Baranyi Krisztina márciusban a Magyar Hang megkeresésére arról beszélt, miután nagyon fontosnak tartja Ferencváros képviseletét a Fővárosi Közgyűlésben, és mert a választási szabályok megváltoztatása miatt polgármesterként oda bejutni más módon nincs lehetősége, alaposan megfontolja, hogy melyik felkérést fogadja el.