Elfogták azt a férfit, aki ellenzéki aktivistákra támadt a Deák téren

Elfogták azt a férfit, aki ellenzéki aktivistákra támadt a Deák téren

Ellenzéki aláírásgyűjtés a fővárosban (Forrás: Szabó Tímea Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három budapesti helyszínen is megtámadták az ellenzéki aláírásgyűjtőket, közölte csütörtökön Dobrev Klára,  a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője és a párbeszédes Szabó Tímea. A 444 megkeresésére a BRFK közölte, hogy néhány perccel dél után kaptak bejelentést arról, hogy az V. kerületi Deák téren valaki megtámadta az egyik aláírásgyűjtő pavilonnál az aktivistákat.

„A BRFK egyenruhásai a helyszínen elfogtak egy 29 éves férfit, aki a bejelentést megelőzően szidalmazott két aktivistát, illetve egyiküket megrángatta. Az eset során személyi sérülés nem történt. A rendőrök garázdaság vétség gyanúja miatt az V. kerületi kapitányságra állították elő. A férfit erősen ittas állapota miatt egyelőre nem lehetett kihallgatni” – írták. Szabó Tímeáék korábban arról számoltak be, hogy nemcsak a Deák téren, hanem a Blaha Lujza téren és a Békásmegyeren lévő sátruknál is történtek a támadások. Közlése szerint „fekete dzsekis középkorú férfiak alkoholistának kinéző emberekhez mentek oda”, pénzt adtak nekik, majd ezek az emberek hirtelen elkezdték az ellenzéket szidni és bántalmazták is az aktivistákat.