Letartóztathatják Portik fiát, aki kávéval öntötte le a bírót

Letartóztathatják Portik fiát, aki kávéval öntötte le a bírót

Az incidens után a bíróság folyosóján (Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Indítványozta az ügyészség Portik Tamás fiának előzetes letartóztatását, miután a férfi kávéval öntötte le a bírót a tárgyalóteremben.

Mint ismert, végjátékához közeledik a több évtizeddel ezelőtt történt Fenyő-gyilkosság tárgyalása. A keddi nap nem indult zökkenőmentesen, először a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt. A fiatal férfi ugyanis útját állta Póta Péter tanácselnöknek a tárgyaló előtt. Ezt követően a bíró figyelmeztette a fiatal férfit, hogy menjen el az útjából, mire Portik fia egy pohár kávét öntött a bíró arcába. Végül egy újságíró lépett közbe, és vitte arrébb a támadót.

A Központi Nyomozó Főügyészség még kedden gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak és őrizetbe is vették. Szerdán pedig kezdeményezték a letartóztatását. Az ügyészség ismét felhívta a figyelmet, hogy a hivatalos személy jogszerű eljárásának erőszakkal, vagy fenyegetéssel történő akadályozása bűncselekmény, amelyet a törvény egytől öt évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyeget.

 

Fenyő Jánost 26 éve, 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség azzal vádolja Gyárfást, hogy ő bízta meg előbb Tasnádi Pétert – majd mivel ő ezt nem hajtotta végre –, utána Portikot a médiavállalkozó meggyilkolásával. A vád szerint Portik meg is szervezte a gyilkosságot, és ő is bérelte fel Rohácot. A vádlottak kitartóan tagadják a bűnösségüket.