Elrendelték az osztálytársát megkéselő bőnyi lány letartóztatását

Elrendelték az osztálytársát megkéselő bőnyi lány letartóztatását

A bőnyi Szent István Király Általános Iskol a a Google Utcakép alkalmazásban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harminc napra elrendelte a Győri Járásbíróság annak a 12 éves kislánynak a letartóztatását, aki hétfő reggel megkéselte osztálytársát a bőnyi általános iskolában – tudta meg a Blikk.

„Az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított korára tekintettel egy javítóintézetben kell végrehajtani a kényszerintézkedést, ami ellen senki nem fellebbezett” – közölte Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője. „A döntés okai, hogy az osztályközösség nagy része még nem került kihallgatásra, de a családi, otthoni körülményeit is kell vizsgálni, illetve a nála megtalált lista miatt nem lehet egészen biztosan kizárni, hogy szabadon hagyása esetén nem követne el újabb bűncselekményt” – magyarázta a szóvivő.

Mint megírtuk, a diák halállistát készített, melyen többnyire az osztálytársai neve szerepelt: pirossal azok voltak megjelölve, akiket szintén meg akart ölni, zölddel, akiket nem. A 12 éves kislány az első órai kicsengetés után, amikor a gyerekek nagy része kiment a teremből, egy otthonról hozott, elrejtett, 20 centiméter pengehosszúságú késsel hátba szúrta az előtte ülő 12 éves osztálytársát, majd kihúzta azt a hátából és a padlóra dobta. A lap úgy tudja, hogy B. Katalin a nyomozási bíró előtt érdemi vallomást tett az üggyel kapcsolatban. A 12 éves gyermeket előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg.