Eltávolított a Klubrádió egy Novákkal és Vargával kapcsolatos, „k*rvákat” emlegető véleménycikket

Eltávolított a Klubrádió egy Novákkal és Vargával kapcsolatos, „k*rvákat” emlegető véleménycikket

Varga Judit és Novák Katalin (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Találhattam volna szerencsésebb hasonlatot – erről beszélt Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója a 444.hu-nak egy nagy felháborodást kiváltó, vasárnapi véleménycikke kapcsán, amit el is távolítottak el a rádió honlapjáról. Arató írása először „Kurvák cseréje” címmel jelent meg, ezt nem sokkal később „Bútorok cseréjére” írták át, végül pedig kedden délelőtt el is tüntették a weboldalról (ám mint a 444 felhívta a figyelmet, az archivált változata még itt elolvasható). Ebben többek közt Arató azt írta, „egy kérdéssel fejeztük be tegnap elmélkedésünket a kegyelem körüli felfortyanás tárgyában: »Egy tanácsadó lemondott – a kérdést, hogy is kerül az ember az elnök környezetébe, egyelőre elnapoljuk –, ámde elegendő-e ennyi?« Fordulhattunk volna klasszikusokhoz is a megoldást keresendő: ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat”.

A 444 Aratót arról is kérdezte, a címtől függetlenül jó ötletnek gondolja-e, hogy eleve szó szerint tárgyiasítva, bútordarabokként írt két női politikusról. Erre Arató azt kezdte fejtegetni, hogy a pótcselekvés érzékeltetésére létező, elfogadott mondás a „lecserélni a bútort”, már pedig a „két nő” szerinte a „bútor kategóriában” vett részt a magyar közéletben.

Kedden délután egy közlemény is megjelent az ügyben a Klubrádió oldalán, amelyben Arató azt írta: „Nem véletlen, hogy az emberek többségében forr az indulat, így bennem is. Meglehet, éppen a jogos felháborodás eredményezte, hogy az írásomat sokan félreértették, mások szándékosan félreértelmezték. Ezért a korábbi publicisztikámat visszavonom. Lehetőleg kerülni kell a félreérthetőségükkel indulatokat kavaró szavakat, még akkor is, ha mindig fennáll a valós veszély, hogy a leírt mondatokat szándékosan félremagyarázzák. Azoktól, akiket – akaratlanul is – megbántottam bocsánatot kérek”.

Az üggyel kiemelten foglalkozik a kormánysajtó is, a Magyar Nemzet címlapján például kedden délután az volt a vezető anyag címe, hogy „Arató András hiába kért bocsánatot a mostanra már törölt botrányos véleménycikkért, túl messzire ment”. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pedig azt írta hétfőn, „ez a klubrádiós tróger kommunista tisztában van azzal, hogy a két nő, akiről beszél, három-három gyermek édesanyja? Hol van ilyenkor Kunhalmi művésznő, Vadai professzor és Szabó ügynök?”.

 

Címkék: Klubrádió