EP-választás: a DK-MSZP-Párbeszéd szerint több mint 60 ezer aláírást gyűjtöttek

EP-választás: a DK-MSZP-Párbeszéd szerint több mint 60 ezer aláírást gyűjtöttek

EP-választás: több mint 60 ezer aláírást gyűjtött a DK-MSZP-Párbeszéd (Képernyőfelvétel: Dobrev Klára / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– DK-MSZP-Párbeszéd szociáldemokrata-zöld szövetség aktivistái kicsivel több mint 60 ezer ajánlást gyűjtöttek össze országszerte az EP-választásokra, a legkisebb falutól a legnépesebb fővárosi kerületig, ami a szükséges 20 ezer ajánlásnak a háromszorosa – jelentette be közleményében a DK.

– Egyre többen vagyunk, akik kompromisszumok nélkül akarjuk leváltani az Orbán-rendszert, és nem kérünk a Fideszből sem Orbánnal, sem Orbán nélkül. Ezért van a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájának a legnagyobb esélye arra, hogy a június 9-i európai parlamenti választáson kisebbségbe szorítsa Orbán Viktort. Ha ez megvalósul, akkor már a 2026-os választások előtt, egy előrehozott választáson megszabadulhatunk Orbán Viktortól és a Fidesztől, hogy a kormányváltás után végre megvalósítsuk az európai jólétet Magyarországon – írták.

Elsőként a Fidesz-KDNP jelentette be vasárnap, hogy leadták az EP-választáson való induláshoz szükséges aláírásokat, másodiknak a Mi Hazánk jelezte ezt hétfőn.