Ököllel ütötte, fojtogatta élettársát az esztergomi férfi

Ököllel ütötte, fojtogatta élettársát az esztergomi férfi

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés kísérlete és zaklatás miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki évek óta, rendszeresen bántalmazta élettársát – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi először 2019. júniusában ütötte meg a nőt, majd 2021-ben tokodi lakóhelyükön ismét bántalmazta, többször megpofozta, és ököllel úgy megütötte, hogy emiatt felrepedt a szája. Ezután 2021 év végétől 2022 tavaszáig szinte minden hétvégén ittas állapotban ordítozott a sértettel, szidalmazta, összetörte a berendezési és felszerelési tárgyakat.

A bántalmazások egyre durvábbá váltak, 2022 áprilisában miközben poharat, borosüveget tört össze, többször ököllel arcon ütötte élettársát, akit fojtogatott is. A nő ekkor megrúgta a férfit, így szabadult ki annak szorításából, és a lányától kért segítséget. A férfi ekkor telefonon keresztül a nő lányát is megfenyegette, hogyha oda mer menni hozzájuk, akkor megöli, leszúrja.

A sértettnek a rendszeres bántalmazások során mindig könnyű sérülései keletkeztek, de az ütések ereje, és a fojtogatás is alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

A férfi büntetett előéletű, őt 2015-ben a bíróság ugyancsak az élettársa sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő férfit végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje – írta közleményében az ügyészség.

A Magyar Hang eheti lapszáma kiemelten foglalkozik a családon belüli erőszak kérdésével, lapajánlónkat itt találják.