Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a kórházban balhézó iráni diákokat

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a kórházban balhézó iráni diákokat

A SARS-CoV-2 koronavírus. Fotó: CDC

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tárgyalás mellőzésével felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a kórházban balhézó iráni diákokat, számolt be az ügyészség közleményéről a HVG.hu. A külföldi fiatalokra öt hónapot szabtak ki, egy év próbaidővel. 

Ők voltak azok, akikről tavaly tavasszal az első magyarországi koronavírus-fertőzöttekként számolt be a média. Március 7-én helyezték őket járványügyi zárlat alá egy fővárosi kórházban, amikor viszont megtudták, hogy nem mehetnek el, hangoskodni kezdtek, nem voltak hajlandóak együttműködni. A vádlottak az ablakon keresztül átmásztak más kórtermekbe, majd szintén az ablakon keresztül visszamentek és kiabáltak az ápolónak, hogy engedje be őket. Amikor utóbbi ezt nem teljesítette, akkor a kórterem ajtaját rugdosni kezdték. 

Az ügyészség garázdaság miatt ítélte el a 23 és 24 éves diákokat, arra jutva: viselkedésük alkalmas volt rá, hogy a kórház dolgozóiból és betegeiből megbotránkozást, riadalmat váltson ki. Az indítványnak megfelelően a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalás mellőzésével hozta meg ítéletét. Az iráni diákok korábban azt állították, nem követtek el rendbontást.