Fennakadások voltak a nyugdíjak folyósításánál

Fennakadások voltak a nyugdíjak folyósításánál

Postás dupla nyugdíjat kézbesít egy nőnek a főváros XIII. kerületében 2023. február 8-án. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Fotó: Bruzák Noémi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több olvasónk is jelezte, hogy fennakadások vannak a nyugdíjak folyósításában. Egy házaspár mindkét tagja például arról számolt be a Magyar Hangnak, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően reggel kellett volna érkeznie az utalásnak az OTP-s számlájukra, de ez kora délutánig nem történt meg.

Hasonlóról számolt be a Szabad Európa is. Ott azt írták, sokan nem kapták meg az elvileg elektronikusan folyósított ellátásukat. A portálnak szintén egy házaspár azt mondta, közös folyószámlát vezetnek és reggel a telebankon keresztül ellenőrizték a számlaegyenleget, akkor szembesültek vele, hogy csak az egyikük nyugdíja érkezett meg (a feleségé), a férjéé viszont nem. Ők a bankjuknál érdeklődtek, ahol azt mondták: azért nem utalták el a pénzt, mert nem érkezett meg a Magyar Államkincstártól.

Az OTP nem sokkal később közleményben tudatta: „Az október 12-én esedékes nyugdíjfolyósítás során a nyugdíjukat OTP-s bankszámlára kapó jogosultak 97%-a időben, a reggeli órákban megkapta a Magyar Államkincstár elektronikus utalását, míg a jogosultak kevesebb mint három százaléka rövid csúszással, a délelőtti órákban jutott hozzá az esedékes nyugdíjához. A rövid, néhány órás csúszást az OTP Bank technikai lassulása okozta, amiért a bank elnézést kér az érintettektől”.

Ennek némileg ellent mond, hogy a lapunk által említett házaspár délután 1-kor sem találta a nyugdíjat a számláján, azaz biztosan vannak olyanok, akik még délelőtt sem kapták meg az ellátásukat. A Magyar Államkincstár egyébként a Magyar Hang érdeklődésére közölte, ők a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások utalását a szokott módon és időpontban rendben teljesítették. Amennyiben valakinek a számlájára nem érkezett meg időben az összeg – folytatták –, az a számlavezető bankjánál érdeklődjön.

Címkék: nyugdíj, OTP