Figyelemfelhívó akciót szervez a Belügyminisztérium elé a Tanítanék Mozgalom

Figyelemfelhívó akciót szervez a Belügyminisztérium elé a Tanítanék Mozgalom

A Belügyminisztérium központi épülete Budapesten, a József Attila utca és a Széchenyi tér sarkán (Fotó: VinceB/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Figyelemfelhívó akciót szervez hétfőn reggel 9 óra 30 percre a Belügyminisztérium budapesti épülete elé a Tanítanék Mozgalom – írta lapunknak is megküldött vasárnapi közleményében a szervezet. „Az elmúlt másfél hónapban a Tanítanék üzeneteket gyűjtött oktatási dolgozóktól, szülőktől, diákoktól a közoktatás állapotáról. Több mint 1000 üzenetet kaptunk, melyek legtöbbje a tanárhiány elképesztő mértékéről és a közoktatás válságos állapotáról szól. Az üzenetek címzettje Pintér Sándor, így ezeket személyesen neki kívánjuk átadni 18-án” – olvasható a közleményben.

– A hivatalos átadáson kívül egy nagy teljesítményű hangfal segítségével egy válogatást is felolvasunk majd az üzenetekből, illetve Törley Kata a sajtó rendelkezésére fog állni az esemény során – írja felhívásában a Tanítanék Mozgalom.