Gattyán György szállodájából folyt szennyvíz a Normafa sípályájára – állítja a XII. kerületi alpolgármester

Gattyán György szállodájából folyt szennyvíz a Normafa sípályájára – állítja a XII. kerületi alpolgármester

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Gattyán-féle szálloda-wellness központból szennyvíz ömlött a Normafa természetvédelmi területére – írja Facebook-posztjában Fonti Krisztina, a XII. kerület fideszes alpolgármestere, amit a Telex vett észre. A Normafa kis sípályájára a városvezető szerint azért kerülhetett szennyvíz, mert a Hotel Normafa „nagy valószínűséggel” rosszul kötötte be a csatornáját. Az alpolgármester kollégái szalaggal elkerítették a nagyjából 10 négyzetméteres területet, ő pedig a Népegészségügyhöz fordult, hogy addig is zárják be a szállodát. Fonti közölte azt is, a vizsgálat meg is kezdődött.

A portál a Hotel Normafánál érdeklődött afelől, hogy tudnak-e a problémáról, valóban tőlük származik-e a szivárgás, mit terveznek tenni, illetve mit szólnak a bezáratás lehetőségéhez. Válasz egyelőre nem érkezett.

Frissítés

A Telex megkeresésére válaszolt a Hotel Normafa. Azt írták, hogy az önkormányzat új csatornahálózatot épített és adott át, ám arról a mai napig nem értesített senkit, hogy az új hálózatra rá lehet kötni a szálloda szennyvizét. Így a hotel a régi csatornahálózatra továbbította a szennyvizet, ahogy az elmúlt 20 évben is. Ez azonban a régi szakaszon – közterületen – eldugult, majd a felszínre tört. A szennyvíz nem a hotel területéről ömlött a zöld környezetre, hanem az általuk használt, szolgáltató által üzemeltetett csatornaszakaszból, emiatt derült ki a tájékoztatás elmulasztása is. A hotel az önkormányzat helyett is elnézést kér, a helyreállításban segítségét ajánlotta fel. Holnap átállnak az új gerincre, addig is tartályos teherautóval oldják meg meg a szennyvízkezelést.

Az ügyre reagált a XII. kerületi önkormányzat is. Mint a lapunknak is eljuttatott közleményükben kifejtik, felháborítónak tartják, hogy a milliárdos üzletember, Gattyán György tulajdonában lévő wellness-központ cinikusan másra mutogat, ahelyett, hogy a lehető leggyorsabban véget vetne a felelőtlen, természetkárosító működésének. – A Normafa rehabilitációja során észleltük, hogy a terület alatti csatornahálózat elavult, az állapota nem megfelelő. A Fővárosi Csatornázási Művekkel egyeztetve megterveztettük, engedélyeztettük és megépítettük azt az új csatornahálózatot, amely azóta biztonságosan vezeti el a szennyvizet a területről a Normafa úti befogadó hálózatig. A Normafa Hotelnek is volt két régi kiállása, amelyeket telken belül át kellett volna kötniük az új hálózatra, erről az önkormányzat természetesen értesítette a hotel üzemeltetőjét. Most, hogy észleltük a szennyvíz kitörését a Normafa területére, kiderült, hogy a hotel üzemeltetője az egyik kiállást nem kötötte át az új hálózatra, emiatt törhetett a szennyvíz a Normafára. Az önkormányzat ezt észlelve azonnal felszólította a Normafa Hotelt, hogy haladéktalanul kösse át a kimaradt csatornakiállást – közölte a kerület vezetése