Gazdasszonya is lesz Novák Katalinnak a három titkárnőn felül

Gazdasszonya is lesz Novák Katalinnak a három titkárnőn felül

Novák Katalin (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A parlament belsős számítógépes hálózatának egy eldugott szegletében” találta meg Hadházy Ákos független képviselő, hogy a kegyelmi botrány után lemondott volt köztársasági elnöknek, Novák Katalinnak négy beosztottja is van. Hadházy Facebook-posztjában azt írja: Novák Katalinnak gazdasszonyt is fizet az Országgyűlés hivatala a háromfős titkárságon kívül. „Persze a Novák família nyilván nem költözik le falura, csak így hívják finoman a házvezetőnőt (vagy régiesen cselédet), amit élete végéig igényelhet az Önök pénzéből” – fogalmazott Hadházy, hozzátéve, „azt eddig is tudtuk, hogy a három titkárnőt megigényelte, de a házvezetőnőről eddig cselesen hallgattak”. Az Országgyűlés hivatala a napokban tette közzé, hogy Novák Katalin hivatali házat nem igényelt, de – mint a képviselő írja – azt elfelejtették hozzáteni, hogy házvezetőnőt azt igen.

Hadházy szerint az exelnökök juttatásairól szóló törvény erről szóló paragrafusa kétértelmű, értelmezhető úgy is, hogy akkor is kaphat „gazdasszonyt”, ha nem igényel állami rezidenciát, és a saját házában lakik. „Az intranetes honlap szerint tehát így értelmezték a dolgot”. A független képviselő azt is írta, hogy megnézték „a sok-sok milliárdért teljesen feleslegesen felépített, rongyrázó Szabad György irodaházban a titkárságot is”, és „a három titkárnőnek három különálló szobája van, pazar, országházra és Dunára néző kilátással”.