Gulyás Gergely miniszter Gelencsér Ferenc Momentum-elnökkel vitázik

Gulyás Gergely miniszter Gelencsér Ferenc Momentum-elnökkel vitázik

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra kormányinfót tart (Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter korábbi kormányfőjelölt és Rétvári Bence államtitkár is vitáznak a héten a tihanyi Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón – tájékoztatta a Kommentár Alapítvány az MTI-t.

A négynapos eseményen több kormánypárti-ellenzéki vita is lesz: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Jámbor Andrással, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjével, valamint Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Hajnal Miklóssal, a Momentum országgyűlési képviselőjével fog csörtézni. Szombaton összecsap Gulyás Gergely miniszter és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, illetve Deutsch Tamás és Ujhelyi István EP-képviselők. Csák János kulturális miniszter pedig Hiller István szocialista országgyűlési képviselővel fog vitázni.

A közlemény szerint előadást tart majd Szijjártó Péter külügyminiszter, illetve Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója is. A Tranzit Garázsvitákat élőben lehet majd követni a rendezvény Facebook-oldalán.

Visszatérő probléma egyébként a magyar közéletben, hogy kormánypárti politikusok nem ülnek le vitázni, és kormányfüggetlen médiumoknak eleve ritkán adnak interjút. A 24.hu nemrég kijött kisfilmjéből, amely a választás előtti időszakról szólt, szintén az derült ki: egyetlen kormánypárti sem vállalta a kampányban a vitát. Igaz, néhányakkal sikerült interjúzni, köztük Navracsics Tiborral és Lázár Jánossal. Nemrég pedig lapunk tudta egy asztalhoz ültetni Cser-Palkovics Andrást és Gémesi Györgyöt. De a hasonló vitákat a kormánypártiak általában szeretik kizárólag kormánypárti médiumokban, esetleg rendezvényeken intézni.