Gulyás Gergely: Orbán hosszú ideig győzködte Varga Juditot, hogy maradjon miniszter

Gulyás Gergely: Orbán hosszú ideig győzködte Varga Juditot, hogy maradjon miniszter

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Varga Judit már korábban sem akart igazságügyi miniszter lenni Gulyás Gergely szerint. A miniszter a csütörtöki Kormányinfón beszélt arról, hogy Varga 2018 után lett a Miniszterelnökség államtitkára. Ő kérte fel erre, tehát pontosan ismerte azt a szándékát, hogy 2019-ben is legszívesebben európai parlamenti képviselő lett volna. Mégis elfogadta a kormányfő felkérését, hogy igazságügyi miniszter legyen, de azt mondta, legkésőbb 2024-ben az Európai Parlamentbe távozna. A miniszterelnök hosszú ideig próbálta meggyőzni, de hiába, Varga Judit végül azt is kérte, hogy idén augusztus 1-jével távozhasson – fogalmazott Gulyás Gergely.

Felmerült-e, hogy Navracsics Tibor lássa el az európai uniós ügyekért felelős miniszteri pozíciót? – érdeklődött ugyancsak az Index. Gulyás erre nem válaszolt. Arra a kérdésre, milyen lesz a feladatmegosztás Bóka János miniszter és Navracsics között, Gulyás azt válaszolta: ugyanolyan, mint eddig Varga Judit és Navracsics Tibor között. Az új igazságügyi miniszter egyébként Tuzson Bence lesz. 

A jogállamisági jelentés is elismeri azokat a komoly előrelépéseket, amelyeket a magyar Országgyűlés törvényben rögzített – fogalmazott Gulyás. Szerinte ezekben megállapodtak már, a jelentés pedig elfogult Magyarországgal szemben, de ők mindent megtettek a megegyezésért. Magyarországnak van egy vállalása Brüsszel felé, cserébe Brüsszel hozzájárul a pedagógusok fizetésemeléséhez – fogalmazta meg Gulyás, hogyan kellene szerinte kinéznie jelenleg a dolgoknak.