Gumibotot vitt a kormánypárti Pesti Srácok szerkesztőségébe a Momentum politikusa

Gumibotot vitt a kormánypárti Pesti Srácok szerkesztőségébe a Momentum politikusa

Kele János (Fotó: Kele János / Facebook)

Fotó: DAVID MALATINSZKY malaphoto.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gumibotot vitt a kormánypárti Pesti Srácok szerkesztőségébe a Momentum elnökségi tagja, Kele János – számolt be róla a párt közleményében hétfőn.

– Hogy került a gumibot rossz végére a Pesti Srácok? – tette fel a kérdést Kele János, akit a hírportál Mi kérdezünk című műsorába hívtak vendégként. – A PS – megbecstelenítve a forradalmár Pesti Srácok emlékezetét – nem áll a mai pesti srácok és lányok oldalára, akik hétről hétre mennek tüntetni az igazságos és emberséges oktatási rendszerért. A Pesti Srácok nem áll ki azok mellett a fiatalok mellett, akiket a belügyminiszter gumibottal veret meg és könnygázzal fújat le – vélték. Ezt jelképezve vitt be Kele János egy gumibotot a műsorba.

Frissítés: Mivel a valódi, rendőrök által használt gumibot a vonatkozó kormányrendelet szerint közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül, és civilek nem is birtokolhatják, a Magyar Hang megkereste a Momentumot, hogy megtudjuk, pontosan mit vitt be Kele János a műsorba. A Momentum sajtóosztályától azt a tájékoztatást kaptuk: elnökségi tagjuk nem a rendőrség által használt eszközt, hanem egy „játék” gumibotot, egy military boltokban kapható másolatot vitt magával, amelynek a birtoklása nem ütközik jogszabályba.

Kele János korábban adott interjút a Magyar Hangnak, ebben az LMP-s Kanász-Nagy Mátéval vitázott az ellenzéki politizálás jövőjéről a Momentum kordonbontó akcióinak apropóján.